Ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το «Κίνημα Αλλαγής» Γιάννης Ταπεινός έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα:

“Νιώθω βαθιά υπόχρεος και συγκινημένος απέναντι σε φίλους και γνωστούς, πιστούς προσωπικούς υποστηρικτές κάθε εκλογικού μου αγώνα, οι οποίοι και σε αυτή τη δύσκολη, αντίξοη και κρίσιμη εκλογική μάχη στάθηκαν στο πλευρό μου και ενίσχυσαν την υποψηφιότητά μου, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το σύνθημά μου ότι... δύναμή μου ήταν πάντα και είναι, μόνο, η στήριξή μου από απλούς συμπολίτες και συναγωνιστές. 

Στον εκλεγμένο Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αχαΐα και πρώην Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου, εύχομαι δύναμη και επιτυχία στον δύσκολο και διπλό ρόλο του, ο οποίος πέρα από την εκπροσώπηση του Νομού μας, που είναι αναγκαίο να γίνει με τον πιο δυναμικό τρόπο, επεκτείνεται και σε μια ιστορική αποστολή, αυτή της ανασύστασης και ανασυγκρότησης της προοδευτικής μας παράταξης.

Μέσα από την πλήρη κατανόηση του μηνύματος που μας έστειλε το εκλογικό Σώμα και τον επαναπροσδιορισμό θέσεων και προτάσεων, να χαραχτεί ένας νέος δρόμος αναγέννησης του Κινήματος με χαρακτηριστικά όχι μόνο την ιστορία του από το χτες, αλλά και την παρουσία του στο σήμερα. Σε μια τέτοια προσπάθεια παραμένω ενεργός και έμπρακτος υποστηρικτής”.