O αρχηγός του Παναθηναϊκού για τρίτη συνεχόμενη σεζόν είναι και επίσημα ο MVP της Basket League.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» σάρωσε τους τίλους με την ομάδα του κατακτώντας το νταμπλ και ψηφίστηκε από κόσμο, συμπαίκτες, προπονητές και εκπροσώπους των ΜΜΕ ομόφωνα ως ο πολυτιμότερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Καλάθης σε 21 αγώνες που έπαιξε στην κανονική διάρκεια είχε 8.7 πόντους, 7.19 ασίστ και 3.33 ριμπάουντ, ενώ σε 6 ματς playoffs μέτρησε κατά μέσο όρο 14 πόντους, 11.67 ασίστ και 3.83 ριμπάουντ. Ο αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδας, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ψηφίζετε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας πρωτεύοντας σε όλες τις κατηγορίες ανθρώπων που κλήθηκαν να ψηφίσουν, όντας ομόφωνα ο κορυφαίος.

Ο Καλάθης, αφού ευχαρίστησε άπαντες δήλωσε πανέτοιμος να συνεχίσει το σερί του. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και προπονητών τον ακολούθησαν οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Στιβ Μπαρτ Τζ., ενώ στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ δεύτερος ήταν ο Νίκος Γκίκας του Προμηθέα Πάτρας. Στις ψήφους του κοινού δεύτερος ήταν ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, που έκανε πολύ καλή σεζόν με την φανέλα του Χολάργου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
«Για τρίτη συνεχή σεζόν MVP του Πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Πολυτιμότερου Παίκτη της Betshop Basket League.

Ο Καλάθης ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Betshop Basket League - που διαμορφώνουν κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα - συγκεντρώνοντας 15 από τις 26 συνολικά ψήφους (ποσοστό 57,69%). Δεύτεροι ήταν οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος του Περιστερίου και Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ του Ρεθύμνου Cretan Kings που συγκέντρωσαν από δύο ψήφους.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο αρχηγός των Πρωταθλητών και των Κυπελλούχων Ελλάδας πήρε 34 από τους 50 ψήφους (68%). Ακολούθησε ο Νίκος Γκίκας του Προμηθέα με τρεις (6,12%).

Ο Καλάθης πρώτευσε και στις ψήφους του κοινού, του «έκτου παίκτη» της Betshop Basket League, συγκεντρώνοντας 515 προτιμήσεις (ποσοστό 61,90%). Δεύτερος ήταν ο Βλάντο Γιάνκοβιτς του Χολαργού με 32 (3,85%).

Ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν ο κορυφαίος δημιουργός του Πρωταθλήματος, καθώς ήταν πρώτος στις ασίστ τόσο στην κανονική περίοδο (με 151), όσο και στα playoffs (με 70).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους, τους προπονητές και τους αθλητές που με ψήφισαν ώστε να αναδειχθώ MVP του πρωταθλήματος», δήλωσε ο Καλάθης για τη νέα διάκριση του και τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα. Βασικά, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου γιατί πήρα αυτό το βραβείο εξαιτίας τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους -και- την περσινή σεζόν. Ανυπομονώ για την επόμενη».