Δεν είναι λίγοι οι Πατρινοί που καθημερινά πηγαίνουν για μπάνιο στην Πλαζ της Πάτρας. 

Είναι η πιο κοντινή παραλία που βρίσκεται μία ανάσα από την Πάτρα και είναι αρκετά βολική για τους περισσότερους από εμάς που μπορούμε να πεταχτούμε για μία βουτιά και να επιστρέψουμε πίσω στις δουλειές μας. 

Άλλωστε, το δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ με την γραμμή "1", είναι αρκετά συχνά, σχεδόν κάθε δέκα λεπτά. Η Πλαζ τα τελευταία χρόνια έχει οργανωθεί και παρέχει αρκετές υπηρεσίες στους λουόμενους, με τη δημοτική αρχή να δίνει βάρος στον τομέα αυτό, ξέροντας ότι αρκετοί Πατρινοί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε κάποια πιο μακρινή παραλία, τουλάχιστον τις καθημερινές.

Ωστόσο, τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αρκετοί Πατρινοί, που συχνάζουν εκεί και πηγαίνουν καθημερινά για μπάνιο, δεν έχουν γίνει οι ανάλογες προετοιμασίες, όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες που έβαζε παλιότερα ο δήμος δωρεάν για τους λουόμενους, δεν έχει γίνει ο κατάλληλος καθαρισμός στο χώρο γύρω από την παραλία, ενώ αποδυτήρια και χημικές τουαλέτες βρίσκονται και αυτά σε κακή κατάσταση. 

Επίσης, σε κακή κατάσταση είναι και τα γήπεδα αθλοπαιδιάς που υπάρχουν στην παραλία της Πλαζ, αφού το γήπεδο του beach volley μέχρι πρότινος δεν είχε καν φιλέ. Πάλι καλά που βρίσκονται εκεί οι καντίνες και έχουν δώσει και φέτος μία ζωή στην παραλία, φροντίζοντας να καλύψουν τις όποιες ατέλειες υπάρχουν. 


Όλα αυτά τη στιγμή που μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φιλοξενηθεί στο χώρο ένα μεγάλο μέρος των αγωνισμάτων που θα γίνουν στο πλαίσιο των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Τι θα γίνει; Σύμφωνα με ανθρώπους του δήμου θα ξεκινήσουν εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων σε ότι έχει να κάνει με τους Παράκτιους Αγώνες. 

Όμως δεν θα πρέπει να γίνουν και εργασίες για τη βελτίωση της Πλαζ με δεδομένο ότι τόσοι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί καθημερινά για μπάνιο; Πρέπει να γίνουν. Βρισκόμαστε, άλλωστε, ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η Πλαζ είναι η μοναδική οργανωμένη παραλία που υπάρχει στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, με δεδομένο ότι στις άλλες δεν κάνουμε καν μπάνιο και αξίζει την ανάλογη φροντίδα.