Στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Όλοι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο. Στην πρώτη γραμμή κάθονταν ο Χρήστος Σταϊκούρας, Παναγιώτης Πικραμμένος, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση – παραλαβή των υπουργείων.

Σημειώνεται πως η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, με πλήρη σύνθεση, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη στις 11:00.


LIVE | Ελλάδα: Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Γιάννης Βρούτσης: «Είμαστε προετοιμασμένοι»

Από τους πρώτους που πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι ποιο Φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη κατά την άφιξή της.

Σοφία Ζαχαράκη: «Είμαστε πρωτάκια»

«Είναι πολύ συγκινητική στιγμή, είμαστε πρωτάκια και δίνουμε υπόσχεση πως θα βάλουμε τα δυνατά μας για χάρη όλων των Ελλήνων» δήλωσε η υφυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Ο πρώην πρύτανης στην Κρήτη και νέος υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε πως είναι λίγο αγχωμένος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω στον χώρο της εκπαίδευσης με την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων» δήλωσε ο Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος σημείωσε πώς όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, δέχτηκε με χαρά τα νέα του καθήκοντα.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: H ευθύνη είναι πολύ μεγάλη

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υποδομών δήλωσε λακωνικά προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο : «Τα λόγια τώρα είναι περιττά, η ευθύνη είναι απλά πολύ μεγάλη».