Ο πολυχώρος Abelos events & more συνδιοργανώνει μαζί με την
Σβούρα, ένα workshop βασισμένο στο sensory και messy play με τίτλο:

«ΜΙΚΡΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ – ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ».

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 1,5 έως 3,5 ετών μαζί με τους γονείς τους,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7/2019, και ώρα 19:30

Είσοδος 15 ευρώ για ένα παιδί και έναν ενήλικα
(Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά του εργαστηρίου)
Σχεδιασμός – υλοποίηση: Κάντζου Άντζυ

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6934390032
(Περιορισμένος αριθμός παιδιών)

Πριν και μετά το workshop τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα στον καταπράσινο χώρο του Abelos Events & more ενώ οι γονείς τους απολαμβάνουν τον καφέ τους.

Λίγα λόγια για το sensory και messy play:

Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι ένα είδος παιχνιδιού και διασκέδασης στο οποίο τα παιδιά, χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις για να παίξουν! Είναι το αυθόρμητο παιχνίδι των παιδιών...


Η ανάγκη για εξερεύνηση καθώς και η φυσική τους περιέργεια, τα οδηγεί να δράσουν πάνω στα υλικά, που χρησιμοποιούνται στα αισθητηριακά παιχνίδια, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, να παίξουν με αυτά και να ανακαλύψουν μέσα από αυτά. Τα υλικά του αισθητηριακού παιχνιδιού μπορεί να έχουν διάφορες υφές, μυρωδιές και ήχους.
Στο αισθητηριακό παιχνίδι απενοχοποιείται από τους μικρούς αλλά κυρίως από τους μεγάλους η έννοια του «λερώματος!» Τα λερώματα στο αισθητηριακό παιχνίδι αποτελούν απόλαυση και διασκέδαση αλλά κυρίως αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν και να οδηγηθούν στην ανακάλυψη.


Μέσα από την χαρά που βιώνουν, ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας το κάθε υλικό, μας παρασύρουν και εμάς στο δικό τους μαγικό τρόπο παιχνιδιού και μάθησης. Εξίσου σημαντικό είναι, ότι μέσα από το αισθητηριακό παιχνίδι τα παιδιά ελευθερώνονται και εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν κάτι μέσα από αυτό.


ΣΤΟΧΟΙ-ΟΦΕΛΗ:
• Άσκηση λεπτής κινητικότητας

• Ενίσχυση φυσικής περιέργειας

• Ενίσχυση αυτοπεποίθησης-αυτοεκτίμησης

• Ελεύθερη έκφραση εμπειριών, συναισθημάτων, σκέψεων

• Εκμάθηση ομαδοποίησης, ταξινόμησης, κατηγοριοποίησης

• Ενίσχυση αισθήσεων

• Ενίσχυση συνεργασίας

• Ενίσχυση φαντασίας

Λίγα λόγια για την "Σβούρα":

Είμαι ή Άντζυ Κάντζου Παιδαγωγός - Εμψυχώτρια και λατρεύω τα παιδιά!!!

Οι μικροί μου φίλοι με φωνάζουν και "σβούρα" κι αυτό όχι μόνο γιατί στριφογυρίζω σα σβούρα όπου μου δίνεται η ευκαιρία, αλλά γιατί το 2012 αρχίζω να δραστηριοποιούμε στη Ναύπακτο, δημιουργώντας μια μικρή γωνιά έκφρασης , δημιουργίας και παιχνιδιού, τη "σβούρα".

Από τότε πολλά άλλαξαν, η ουσία όμως είναι πως η σβούρα δε σταμάτησε να ταξιδεύει... Τρύπωσε μέσα σε βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, πλατείες, σε δράσεις εταιριών, φεστιβάλ, μικρές θεατρικές σκηνές ακόμη και ταξίδια σχεδίασε πολύ μακρινά έχοντας στη συντροφιά της πάντα μια βαλίτσα γεμάτη χρώματα, παιχνίδια και παραμύθια.
Σχεδιάζει μικρά θεατρικά δρώμενα καθώς και διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα κατάλληλα και προσαρμοσμένα στην εκάστοτε ηλικία με σκοπό την αλληλεπίδραση των παιδιών, τη χαρά και τη ψυχαγωγία τους.

Στοιχεία επικοινωνίας,τηλέφωνο:6936687873, Fb: Σβούρα Ναύπακτος