Μπορεί η Πάτρα να μην έχει στην κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έναν Αχαιό πολιτικό ή έναν άνθρωπο που να έχει άμεση σχέση με την περιοχή, ωστόσο, υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει μία μακρινή καταγωγή. 

Ο λόγος για τον Γεράσιμο Θωμά που αναλαμβάνει υφυπουργός Ενέργειας αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων. Ο κ. Θωμάς είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

Σπούδασε οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και διεθνείς σχέσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Κατάγεται από την περιοχή της Εγλυκάδας, όπου ζούσαν οι γονείς του, πριν μετακομίσουν στην Αθήνα.

Κατά τα άλλα κανένα από τα τέσσερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας που στέλνει η Αχαΐα στην Βουλή (Τσιγκρής, Κατσανιώτης, Φωτήλας και Αλεξοπούλου) δεν υπουργοποιήθηκαν και δεν είναι στην κυβέρνηση. Εκτός βέβαια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα...