Νέος πρωθυπουργός και επίσημα είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παράδοση των ηνίων στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου, κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας τον περίμενε στην είσοδο του Μαξίμου και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μπήκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση.


Αμέσως μετά ήρθε η ώρα να αλλάξουν ρόλους. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως φιλοξενούμενος πλέον, περπάτησε στα αριστερά του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθ' οδόν προς την έξοδο.


Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κοντοστάθηκαν για λίγο στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου για την καθιερωμένη χειραψία.


Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας με γρήγορο βηματισμό κατέβηκε τις σκάλες, υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και μπήκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε, αποχωρώντας από την πρωθυπουργική κατοικία ύστερα από 4 χρόνια και σχεδόν 6 μήνες.


Το φωτογραφικό άλμπουμ της αλλαγής φρουράς έκλεισε ο χαιρετισμός του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και σε πολίτες που βρίσκονταν έξω από την περίφραξη του Μεγάρου Μαξίμου.



Ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει το Μέγαρο Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Studio Open 8/7/2019 | OPEN TV

Πηγή: iefimerida.gr