Συστατικά
  • 125 γρ. Κορν φλάουερ
  •  500 γρ. Γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες*
  • 4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 125 γρ αποξηραμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
  • αλατοπίπερο
  • Μισό λίτρο φυτικό λάδι
  • Χυμός 2 μοσχολέμονων (τα γνωστά lime)
  • 1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
  • Φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι σάλτσα γάρου (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Ξέπλυνε τις γαρίδες και άφησέ τες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Βάλε το κορν φλάουερ, τα χτυπημένα ασπράδια και την καρύδα σε τρία διαφορετικά μπολ
  • Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες, και πέρασε τις από τα τρία μπολάκια ξεκινώντας από το κορν φλάουερ, τα ασπράδια και τέλος στην καρύδα.
  • Βάλε το λάδι σε ένα γουόκ ή μια μέτρια κατσαρόλα και άφησε το να κάψει καλά
  • Τηγάνισε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και στην συνέχεια άφησέ τις να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Για την σος: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και ανάμειξε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο ομογενοποιημένο μείγμα. 

Πηγή: tlife.gr