Συστατικά
- 125 γρ. Κορν φλάουερ
- 500 γρ. Γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες*
- 4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
- 125 γρ αποξηραμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
- αλατοπίπερο
- Μισό λίτρο φυτικό λάδι
- Χυμός 2 μοσχολέμονων (τα γνωστά lime)
- 1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
- Φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 1 κουταλάκι σάλτσα γάρου (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τις γαρίδες και άφησέ τες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Βάλε το κορν φλάουερ, τα χτυπημένα ασπράδια και την καρύδα σε τρία διαφορετικά μπολ
- Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες, και πέρασε τις από τα τρία μπολάκια ξεκινώντας από το κορν φλάουερ, τα ασπράδια και τέλος στην καρύδα.
- Βάλε το λάδι σε ένα γουόκ ή μια μέτρια κατσαρόλα και άφησε το να κάψει καλά
- Τηγάνισε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και στην συνέχεια άφησέ τις να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Για την σος: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και ανάμειξε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο ομογενοποιημένο μείγμα.
Πηγή: tlife.gr