Το θέμα με τους φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους της Πάτρας και τη λειτουργία τους, δεν έχει τέλος από ότι φαίνεται. 

Κάθε τόσο τα φανάρια στους δρόμους της Πάτρας παθαίνουν βλάβες, χαλάνε και οι οδηγοί "ρισκάρουν" όταν περνούν από τις διασταυρώσεις, κάνοντας τον σταυρό τους ότι θα έχουν δει καλά και δεν θα περνάει κάποιο άλλο διερχόμενο Ι.Χ. ή μηχανάκι. 

Το θέμα αυτό ήταν να διευθετηθεί από τον περασμένο χειμώνα, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να έχει προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες, γνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει, ενέργειες που μάλλον δεν είχαν αποτέλεσμα, κρίνοντας από το ότι οι φωτεινοί σηματοδότες εξακολουθούν να γίνονται κάθε τόσο σκοτεινοί, να μη λειτουργούν δηλαδή. 

Μιλάμε για διασταυρώσεις κομβικές στο κέντρο και έξω από την Πάτρα, όπως για παράδειγμα η Ιεροθέου από όπου περνούν καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα η Πατρών Κλάους, ένα ακόμα σημείο που δεν έχει πάντα φανάρια, η Ηρώων Πολυτεχνείου στο σημείο της Κανελλοπούλου, μία διασταύρωση παγίδα για τους οδηγούς, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες για να κατευθύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Τι θα γίνει με αυτή την υπόθεση; Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα από τα φανάρια στους δρόμους της Πάτρας χρειάζονται αντικατάσταση, το δίκτυο των φωτεινών σηματοδοτών είναι παλαιωμένο και αν δεν υπάρξει κάποια ριζική παρέμβαση το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί και η "βαλίτσα" θα πάει ακόμα πιο μακριά. 

Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογίες. Οι οδηγοί κινδυνεύουν, τα τροχαία ατυχήματα είναι ήδη πολλά στους δρόμους της πόλης και οι συχνές βλάβες των φωτεινών σηματοδοτών επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.