Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην κατανομή των εδρών, με τη Νέα Δημοκρατία στο φινάλε να κάνει την υπέρβαση και να βγάζει τέσσερις έδρες στην Αχαΐα, αφήνοντας εκτός το πρόσωπο που θα εκπροσωπούσε την ΜέΡΑ 25 στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό στην Αχαΐα της τάξεως του 32,43% εκλέγει τέσσερις βουλευτές, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άγγελο Τσιγκρή, τον Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Ιάσονα Φωτήλα. Αν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θελήσει να κρατήσει την έδρα του στο νομό, τότε στη Βουλή μπαίνει η Χριστίνα Αλεξοπούλου που έρχεται πέμπτη στην κατάταξη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε τα πρωτεία στο νομό με ένα ποσοστό που φτάνει το 40,27% εκλέγει τρεις έδρες που τις παίρνουν κατά σειρά ο Αλέξης Τσίπρας, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Κώστας Μάρκου. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατήσει την έδρα του στο νομό, τότε στη Βουλή μπαίνει ο τέταρτος στην κατάταξη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. 

Στο Κίνημα Αλλαγής την μία έδρα όπως αναμενόταν παίρνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ το ΚΚΕ που παίρνει και αυτό μία έδρα παίρνει ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Εκτός Βουλής μένει τελικά η Λίτσα Αποστολοπούλου του ΜέΡΑ 25 που θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τον τίτλο της άτυχης της βραδιάς καθώς όλη τη νύχτα ήταν εντός Κοινοβουλίου, όμως το πρωί, με την ανατροπή που έγινε στη Νέα Δημοκρατία έμεινε εκτός.