Στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στη διαφαινόμενη αυτοδυναμία της αναφέρονται με δημοσιεύματά τους τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, όπως και μεγάλα Μέσα ενημέρωσης.

«Οι Συντηρητικοί είναι στον δρόμο για την πλειοψηφία» αναφέρει το BBC, που σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Το BBC προβάλλει τα αποτελέσματα του exit poll και αναφέρει ότι εάν επαληθευτούν, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή.

«Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στο πρώτο Exit Poll» αναφέρει το Bloomberg, που ενημερώνει τους ψηφοφόρους του για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του exit poll και σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαδεχθεί εκτός απροόπτου τον Αλέξη Τσίπρα, εξασφαλίζοντας πλειοψηφία τουλάχιστον 155 εδρών.

Για αλλαγή εξουσίας μιλά η αυστριακή «Der Standard»

Οι Συντηρητικοί κατήγαγαν νίκη στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard».

Απεικονίζοντας τον ηγέτη της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη χαμογελαστό να χαιρετά οπαδούς του, το επίμαχο δημοσίευμα σχολιάζει πως, το πρώτο exit poll δείχνει αλλαγής εξουσίας στην Ελλάδα.

Γερμανικό δίκτυο N- tv: «Αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα»

«Οι Συντηρητικοί έχουν προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, το ποσοστό της ΝΔ είναι περίπου στο 40%», όπως σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο «N- tv» και προσθέτει: «Το νυν κυβερνών αριστερό κόμμα υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα λαμβάνει μόνο 28,5%».