Μπορεί να ήμασταν όλο αυτό το διάστημα στην προεκλογική περίοδο, όμως, το καλοκαίρι τρέχει και ήδη από τις αρχές του Ιουνίου έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν στα μέρη μας, αρκετοί τουρίστες από το εξωτερικό για να απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδος. 

Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς περνούν για λίγο από την Πάτρα, έχοντας ως έναν ενδιάμεσο σταθμό για να πάνε κάπου αλλού και στη συνέχεια αναχωρούν.

Άλλοι πάλι επιλέγουν να μείνει σε ξενοδοχεία εκτός της Πάτρας, αλλά εντός του νομού, έχοντας την έτσι μία επαφή με την αχαϊκή πρωτεύουσα, την οποία και επισκέπτονται συχνά, στο διάστημα των διακοπών τους. 

Το γεγονός είναι ότι και την φετινή τουριστική σεζόν η Δυτική Ελλάδα μοιάζει να διεκδικεί ένα κομμάτι από την πίτα της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, με την Πάτρα βέβαια να μην μπορεί να πάρει αυτό που της αναλογεί.

Οι τουρίστες που έρχονται στα μέρη μας προέρχονται κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Ρωσία, την Λευκορωσία, την Πολωνία, αλλά από χώρες της Δυτική Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία. 

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν κάθε τόσο στο instagram τους αρέσουν οι παραλίες της περιοχής μας, ο ήλιος, η θάλασσα και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Κάστρο της Πάτρας, το Κάστρο του Ρίου ή και το Ρωμαϊκό Ωδείο. 

Δείτε ορισμένες από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι τουρίστες που καταφτάνουν στην Πάτρα και στην περιοχή της Αχαΐας.