Οι πυροσβέστες δεν σώζουν μόνο γατάκια από τα αυτοκίνητα που έχουν εγκλωβιστεί ή πουλιά από τα καλώδια της ΔΕΗ, όπως έχουμε δει στο παρελθόν. 

Σώζουν και φίδια. Ακόμα και όταν αυτά κάνουν επισκέψεις σε αυτές σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο κέντρο. Η κλήση που έγινε στους πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού της Πάτρας για ένα φίδι που ήταν κοντά σε χώρο της περιοχής της πλατείας Παπανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα το... φιδάκι αυτό έκανε την επίσκεψη του σε αυλή σπιτιού στην οδό Γοργοποτάμου, κοντά στην πλατεία Παπανδρέου. Ο Μιχάλης Κοτσόπουλος, ο γνωστός δάσκαλος taw kwon do που υπηρετεί στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό, κατάφερε μαζί με τους συναδέλφους του να βρουν το φίδι και να το βγάλουν σώο από εκεί που είχε χωθεί. 

Πρόκειται για ένα είδος δεντρογαλιάς 1,20 μέτρου. Μάλιστα οι πυροσβέστες αφού βρήκαν το μεγάλο αυτό φίδι το οποίο αν το έβλεπε κανείς από κοντά μάλλον θα του πήγανε η καρδιά στην κούλουρη, το άφησαν σε ένα απομακρυσμένο χωράφι. Βλέπετε και τα φίδια έχουν δικαίωμα στη ζωή. Πόσο μάλλον όταν στην γύρω μας ζωή υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας, άλλων μορφών φιδιών, πιο επικίνδυνα και πιο δηλητηριώδη...