Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που έχουν περάσει από το νέο λιμάνι της Πάτρας αυτή την περίοδο, ξεκινώντας από την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος το tour τους στην ηπειρωτική επικράτεια της χώρας. 

Tα tours, οι περιηγήσεις, δηλαδή, με το τροχόσπιτο ή το φορτηγάκι τους ήταν πάντα μία μορφή τουρισμού που αγαπούσαν και αγαπούν ακόμα, κυρίως οι Ιταλοί και οι Γερμανοί τουρίστες.

Στην Νότια Πελοπόννησο, στην Πύλο, στην Μονεμβασία, στην Καλαμάτα και σε άλλα μέρη όπως οι Μυκήνες, η Αρχαία Ολυμπία ή Αργολίδα έβλεπε κανείς παλιότερα σε διάφορα σημεία της κάθε περιοχής, αρκετά τροχόσπιτα και φορτηγάκια από τουρίστες που αγαπούσαν τις περιπλανήσεις. 

Οι επισκέπτες αυτοί συνεχίζουν ασφαλώς να έρχονται στην χώρα μας. Το μεγαλύτερο μέρος πλέον αυτών έρχεται στην χώρα μας μέσω του νέου λιμανιού της Πάτρας, με την πόλη να μην μπορεί να τους κρατήσει έστω και για λίγες ώρες. Μέσα από το νέο λιμάνι της Πάτρας φεύγουν άλλωστε και οι περισσότεροι από αυτούς.

Η εικόνα είναι από το νέο λιμάνι. Ιταλοί τουρίστες έχοντας κάνει το tour τους σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας ετοιμάζονται να φύγουν από την χώρα μας. Και έστησαν ένα τελευταίο μίνι ανοργάνωτο κάμπινγκ περιμένοντας το πλοίο. Σαν αυτά που αγαπούν όταν έρχονται στην Ελλάδα. Να μας ξανάρθετε σενιόροι και σενιόρες.