Είναι από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του... Ο Ζήσης Ρούμπος δουλεύει πάνω από 15 χρόνια στο θέατρο, ωστόσο οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο "Κάψε το Σέναριο", όπου κέρδισε το κοινό με χιούμορ του.

Η αναγνωρισιμότητα, μπορεί να άλλαξε τη ζωή του, όχι όμως το χαρακτήρα του. Παραμένει ακριβώς όπως ήταν, προσιτός, χαμογελαστός και αισιόδοξος.

Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση "Όλος ο Σαίξπηρ Απόψε" και έρχεται στην Πάτρα για να μας την παρουσιάσει, παρέα με τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Σταύρο Σβήγκο.

Λίγο πριν εμφανιστεί μπροστά στο κοινό της πόλης, μίλησε στο patrasevents.gr...


"Το κοινό της πόλης "διψάει" πολύ για θέατρο"

P.E.: Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση "Ολόκληρος ο Σαίξπηρ Απόψε" που θα παρουσιάσετε στην Πάτρα.

Ζ.Ρ.: "Είναι μία κωμωδία, στην οποία γίνεται μια απόπειρα να παρουσιαστούν όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε μια παράσταση, με ένα κωμικό και ξέφρενο τρόπο, γιατί όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο είναι προφανώς αδύνατο. Είμαστε τρεις ηθοποιοί, εγώ, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Σταύρος Σβήγκος, όπου κάνουμε όλους τους ρόλους, ανδρικούς και γυναικείους, μόνοι μας".

P.E.: Έχετε έρθει ξανά στην πόλη. Πώς βλέπετε το κοινό της, έχει χιούμορ;

Ζ.Ρ.: "Το κοινό της Πάτρας είναι από τα πιο εξαιρετικά που εγώ έχω συναντήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι προορισμός για όλες τις θεατρικές παραγωγές του χειμώνα, ένα μέρος που όλοι μας προγραμματίζουμε να έρθουμε. Το κοινό της πόλης "διψάει" πολύ για θέατρο".


"Μέρα χωρίς γέλιο είναι χαμένη μέρα"

P.E.: Η παράσταση υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων. Εσάς τι σας κάνει να γελάτε στην καθημερινότητά σας;

Ζ.Ρ.: "Με κάτι που γελάω είναι με τα ευτράπελα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας, δηλαδή μπορώ να γελάσω πάρα πολύ με κάποιον που μπορεί να γλιστρήσει και να πέσει. Επίσης με το γιο μου, είναι πραγματικά αστείρευτη πηγή. Γενικά, όπως έχω πει πολλές φορές θεωρώ ότι μέρα χωρίς γέλιο είναι χαμένη μέρα".

P.E.: Σας έχει τύχει ποτέ να παρασυρθείτε πάνω στη σκηνή από ένα αστείο και να δυσκολευτείτε να συνεχίσετε;

Ζ.Ρ.: "Ναι. Ειδικά με τον Δημήτρη Μακαλιά, είναι κάτι που μοιραζόμαστε σχεδόν σε κάθε μας συνεργασία, να μας πιάσει γέλιο επί σκηνής και μετά να μη μπορούμε να συνεχίσουμε".


"Είμαι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που βλέπει ο κόσμος πάνω στη σκηνή"

P.E.: Πολλοί κωμικοί ηθοποιοί δεν αντιμετωπίζουν την προσωπική τους ζωή με το ίδιο χιούμορ που έχουν στη δουλειά τους. Εσείς πώς είστε σαν άνθρωπος;

Ζ.Ρ.: "Εγώ δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο κωμικός είναι ένας στημένος κλόουν. Εγώ είμαι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που βλέπει ο κόσμος πάνω στη σκηνή και στη ζωή μου. Μου αρέσει να κάνω και τους φίλους μου και την οικογένειά μου να γελάνε".

P.E.: Ποιους Έλληνες και ποιους ξένους κωμικούς θαυμάζετε;

Ζ.Ρ.: "Θα πρέπει να κάνουμε δύο ώρες συνέντευξη για να σου πω αυτούς που λατρεύω, αλλά από τις μεγαλύτερες μου επιρροές έχουν υπάρξει ο Jerry Lewis, ο Jim Carrey, o Robbie Williams, o George Carlin και άλλοι, καθώς και ο Bill Hicks από stand up. Από Έλληνες, ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς, που δεν θεωρείται αμιγώς κωμικός, αλλά εμένα με επηρέασε, ήταν ο Δημήτρης Χορν".


"Το πιο δύσκολο ξεκάθαρα είναι ο κωμικός αυτοσχεδιασμός"

P.E.: Έχετε παίξει σε κωμωδίες, αυτοσχεδιασμούς και φυσικά stand up… Ποιο είδος είναι πιο δύσκολο και γιατί;

Ζ.Ρ.: "Το πιο δύσκολο ξεκάθαρα είναι ο κωμικός αυτοσχεδιασμός, γιατί πρέπει να δημιουργήσεις κωμικές συνθήκες χωρίς σενάριο, από το μηδέν, πάνω στη σκηνή και να βγάλεις και γέλιο. Μετά ακολουθεί το stand up, γιατί εκεί είσαι μεν με ένα έτοιμο κείμενο, αλλά είσαι μόνος σου πάνω στη σκηνή, χωρίς ρόλο, χωρίς σκηνικά και έχεις το βαρύ φορτίο του να κάνεις τον κόσμο να γελάσει".

P.E.: Τι θα λέγατε σε έναν νέο κωμικό που θέλει να ασχοληθεί με το stand up comedy;

Ζ.Ρ.: "Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να δεις αν η κωμωδία σου δουλεύει είναι να βγεις μπροστά σε κόσμο, με ένα μικρόφωνο και να δεις αν τα κείμενα που έχεις γράψει λειτουργούν. Αυτή είναι η σίγουρη συνταγή".


Το «Κάψε το Σενάριο»

P.E.: Τηλεοπτικά σας γνωρίσαμε μέσα από το «Κάψε το Σενάριο». Τι θυμάστε από εκείνη την περίοδο;

Ζ.Ρ.: "Είναι πάρα πολλά αυτά τα οποία μπορώ να θυμηθώ. Σίγουρα οι πρόβες με τα παιδιά και την ομάδα, καθώς και τα γυρίσματα που κάναμε με ζωντανό κοινό, η αγάπη του οποίου ήταν απίστευτη και πάρα πολύ δυνατή, ήταν η καρδιά της εκπομπής. Και φυσικά πάρα πολλά ευτράπελα που γινόντουσαν και ρίχναμε πάρα πολύ γέλιο".

P.E.: Θα το ξανακάνατε αν ερχόταν μια πρόταση;

Ζ.Ρ.: "Το κάνουμε διαδικτυακά, δεν σταματήσαμε ποτέ, ωστόσο και τηλεοπτικά δεν θα έλεγα όχι. Απλώς το format το ιντερνετικό είναι ένα πολύ καλό σπίτι για το «Κάψε το Σενάριο»".


"Προσπαθώ να μην κρατάω πικρία μέσα μου"

P.E.: Τελευταία σας είδαμε στη σειρά "Ελεύθερη σχέση", που δυστυχώς κόπηκε λόγων οικονομικών προβλημάτων.

Ζ.Ρ.: "Ναι. Είναι πολύ κρίμα και δυστυχώς συμβαίνει πάρα πολύ συχνά στις μέρες μας στην Ελλάδα. Να γίνονται ωραίες δουλειές και να μην υλοποιούνται γιατί υπάρχει από πίσω μια παραγωγή ή ένα κανάλι, που δεν στηρίζει όλο αυτό το εγχείρημα".

P.E.: Φαντάζομαι σας άφησε μια πικρία;

Ζ.Ρ.: "Γενικά σαν άνθρωπος προσπαθώ να μην κρατάω πικρία μέσα μου, γιατί είναι ένα βαρύ δηλητήριο για να το φέρεις. Από κει και πέρα μια μικρή απογοήτευση σαφέστατα τη νιώθω, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό το πράγμα, για οποιοδήποτε project".

P.E.: Έχετε συζητήσει κάτι για την επόμενη σεζόν;

Ζ.Ρ.: "Σίγουρα θα συνεχιστεί το «Κάψε το Σενάριο», πιθανότατα η παράσταση "Όλος ο Σαίξπηρ απόψε" θα ανέβει σε κάποια αθηναϊκή σκηνή το χειμώνα, κάποια νέα τηλεοπτικά βήματα που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα και καλώς εχόντων των πραγμάτων και κινηματογράφος".