Μαζί με το πολιτικό πυρετό και την αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών ανεβαίνει και ο υδράργυρος στην Πάτρα, με την ζέστη να έχει πιάσει "κόκκινο" και τον υδράργυρο να φτάνει τους 34 με 35 βαθμούς. 

Από το μεσημέρι και μετά η Πάτρα είναι άδεια, με τα περισσότερα από τα καταστήματα εστίασης (όσα είχαν ανοίξει τις πρωινές ώρες ) να κατεβάζουν ρολά και στους δρόμους του κέντρου να μην κυκλοφορεί σχεδόν τίποτα. 

Αντίθετα, την ίδια ώρα, το αδιαχώρητο σημειώνεται στις κοντινές παραλίες γύρω από την Πάτρα, με τον κόσμο καταφτάνει συνεχώς, γεμίζοντας ταυτόχρονα και τα παραθαλάσσια καταστήματα της κάθε περιοχής.

Παραλίες όπως η Πλαζ, το Ρίο, ο Καστελόκαμπος και τα Μποζαίτικα, η Ροδινή, το Λαμπίρι, η Παναγοπούλα είναι γεμάτες από τον κόσμο που έχοντας ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σπεύδει για την Κυριακάτικη βουτιά του. 

Άλλοι πάλι επιλέγουν τη δυτική πλευρά της Πάτρας, με τις παραλίες στα Καμίνια, στον Αλισσό, στις Αλυκές, στα Νιφορέικα, στο Καλαμάκι, στην Λακκόπετρα και κυρίως στην Καλόγρια, να έχουν και αυτές αρκετό κόσμο. Ακόμα γεμάτες κόσμο είναι και οι παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας.

Πετσέτα, σαγιονάρα, αντηλιακό, καπελάκι για τον ήλιο, ρακέτες για τους πιο αθλητικούς τύπους, αυτά είναι τα στοιχεία που είναι ταυτισμένα με το καλοκαίρι και όχι οι εκλογές και η κάλπη. Οπότε όλοι ψήφισαν "σταυρωτό", "μονοκούκι" παραλία και μπάνια (πως λέμε... μνημόνια) μέχρι να δύσει ο ήλιος!