Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών της περιοχής, σε ένα θέμα που αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο την κατάσταση που υπάρχει στη δημόσια υγεία, με την έλλειψη δομών και ανθρώπινου προσωπικού, ειδικότερα, στην ορεινή Αχαΐα.  

Οι κάτοικοι των Καλαβρύτων είναι αναγκασμένοι από εδώ και στο εξής να κάνουν ολόκληρα ταξίδια στο Αίγιο και στην Πάτρα για να προχωρήσουν σε απλές μικροβιολογικές εξετάσεις, να τους πάρουν δηλαδή λίγο αίμα για διάφορα θέματα υγείας που ενδεχομένως να έχουν. 

Ο λόγος για όλο αυτό; Η μοναδική παρασκευάστρια που υπηρετούσε στο νοσοκομείο Καλαβρύτων πριν από μερικές ημέρες πήρε μετάταξη, σε μία περίοδο μάλιστα που ολοκληρώνεται η διαδικασία διορισμού μικροβιολόγου στο νοσοκομείο ο οποίος φυσικά δεν θα μπορεί να εργαστεί. 

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει στα Καλάβρυτα κανένα ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, ούτε με αυτόν τον τρόπο. Άρα, οι πολίτες κάτοικοι των Καλαβρύτων είναι υποχρεωμένοι για μία εξέταση να ταξιδέψουν χιλιόμετρα για να φτάσουν είτε στο Αίγιο, είτε στην Πάτρα. 

Οι κάτοικοι των Καλαβρύτων, αλλά και των γύρω χωριών, διαμαρτύρονται για το όλο θέμα που τους έχει κάνει να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εκτός όμως αυτού το ζήτημα, όπως αναφέρουν κύκλοι που γνωρίζουν καλά τις τάσεις που υπάρχουν στη δημόσια υγεία, είναι ότι η εξέλιξη αυτή υπονομεύει ουσιαστικά την λειτουργία του νοσοκομείου της περιοχής. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.