Το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ έχει από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι είναι σε καλή συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία που έχει δείξει μία διάθεση επικοινωνίας για να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες εστίασης και τα καταστήματα που θέλουν τη σχετική άδεια λειτουργίας για να μην είναι παράνομα. 

Η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση αδειών και το ξεπέρασμα των εμποδίων της κάθε περιοχής για σχεδόν όλα τα καταστήματα, μία διαδικασία όμως που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ωστόσο, το θέμα που προέκυψε με τα Βραχνέικα και το αυτόφωρο στο οποίο οδηγήθηκαν επαγγελματίες εστίασης, είναι ένα συμβάν που δείχνει ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει και ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια ανοχής. 

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: "Ο σύλλογος θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι έχει ένα κοινωνικό αποτύπωμα και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο πλευρό όλων των μαγαζιών και των συναδέλφων, όμως, δεν μπορούμε να καλύπτουμε καταστάσεις για χάρη ορισμένων. 

Είχαμε τονίσει από την αρχή ότι η Κτηματική Υπηρεσία έχει μία διάθεση συνεργασίας και θέλει να εξυπηρετήσει τα μαγαζιά, όμως, είναι αυστηρή σε ότι αφορά την υπέρβαση των ορίων που οδηγούν σε παραβάσεις. Πόσο μάλλον όταν οι παραβάσεις αυτές εμποδίζουν την πρόσβαση ατόμων ΑμεΑ στις παραλίες". 

Η καταγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε από τη μητέρα ενός κοριτσιού που έχει κινητικά προβλήματα και ήθελε να κατέβει στην παραλία της περιοχής. Δεν μπορούσε όμως από το σημείο και έτσι η γυναίκα ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές που οδήγησαν σε αυτόφωρη διαδικασία.

"Είναι ανάγκη να καταλάβουμε όλοι ότι ο σύλλογος και γενικότερα η εστίαση, έχει ένα κοινωνικό αποτύπωμα και αυτό θα πρέπει να το σεβόμαστε όλοι στην πράξη, μέσα από τις ενέργειες μας" καταλήγει ο κ. Στεργίου για τους λίγους επαγγελματίες που είναι ακραία παραβατικοί και καταλήγουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των συναδέλφων τους, όπως λέει. Πάντως, το όλο θέμα δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο στην διαδικασία της έκδοσης αδειών που συνεχίζεται κανονικά.