Θλίψη στην Πάτρα και πένθος στην κοινωνία του αθλητισμού της πόλης έφερε η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Πολυχρονόπουλου, εκ των ανθρώπων που είχε αποδείξει με την δράση του ότι η γύμναση και ο ενασχόληση με τα σπορ, μπορεί να έχουν μια δια βίου μορφή. 

Ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος ο ηλικιωμένος - πρωταθλητής που είχε ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του στα πρωταθλήματα των βετεράνων, έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών, την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 97 ετών. 

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του στίβου της Πάτρας και είχε διακριθεί σε κάθε μικρή και μεγάλη διοργάνωση βετεράνων αθλητών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Είχε πάρει μέρος σε πανελλήνια, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και σε Βαλκανικούς Αγώνες, ενώ είχε διακριθεί γενικότερα σε κάθε μορφή πρωταθλητισμού στην ηλικιακή του κατηγορία που αφορούσε τα αθλήματα του στίβου. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά σε ηλικία, δηλαδή, 96 ετών ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος είχε αγωνιστεί στη σφαιροβολία και στο μήκος στην κατηγορία M95-99, όπου είχε πετύχει ισάριθμα πανελλήνια και βαλκανικά ρεκόρ.

Επίσης στην κατηγορία των 90-94 ετών ήταν κάτοχος των πανελλήνιων ρεκόρ στίβου βετεράνων: στα 60μ. κλειστού με χρόνο 15''.29, στα 200μ. κλειστού με 59''.53 και στο μήκος με 1.69μ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία ορειβάτης που είχε περάσει πριν από μερικά χρόνια το φαράγγι της Σαμαρίας. Η μνήμη του θα μείνει αλησμόνητη σε όσους τον είχαν γνωρίσει από κοντά και έβλεπαν σε αυτόν το καλύτερο παράδειγμα της δια βίου άθλησης ή καλύτερα του δια βίου πρωταθλητισμού. Γιατί ήταν πρωταθλητής μέχρι και την τελευταία του πνοή. Καλό ταξίδι.