Ένα νέο άγαλμα προς τιμή της Μελάνια Τραμπ έχει ανεγερθεί στην γενέτειρά της Σέβνιτσα της Σλοβενίας, προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα.

Η ιδέα για την δημιουργία του ξύλινου αγάλματος ανήκει στον Μπραντ Ντόουνι, έναν καλλιτέχνη από το Κεντάκι με έδρα το Βερολίνο, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Instagram, που ανέθεσε στον ντόπιο και ερασιτέχνη γλύπτη (με ειδικότητα στο αλυσοπρίονο) Άλες Ζουπέβκ, να το δημιουργήσει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το άγαλμα απεικονίζει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, από την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της το 2017, που φορούσε ένα θαλασσί ταγέρ Ralph Lauren – πολλοί τότε την παρομοίωσαν με σύγχρονη Τζάκι Κένεντι – χαιρετώντας τα πλήθη. Μάλιστα, ο Ζουπέβκ το δημιούργησε σκαλίζοντας ένα δέντρο με το αλυσοπρίονό του.

Μοιάζει με σκιάχτρο ή την Στρουμφίτα

Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που το επέκριναν, με κάποιους να το συγκρίνουν με σκιάχτρο και άλλη με την Στρουμφίτα , ενώ ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής, το χαρακτήρισαν ως «ντροπή» για τον τόπο τους.


Life-sized statue of Melania Trump unveiled in Slovenia

Η Σέβνιτσα έχει γίνει μαγνήτης για τους τουρίστες από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, το 2016, και η Μελάνια – που γεννήθηκε στην πόλη αυτή, έγινε η Πρώτη Κυρία.


Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το μέρος για να πάρουν μια γεύση από τα πρώτα χρόνια της Μελάνια Τραμπ, με τους κατοίκους να εκμεταλλεύονται το γεγονός δημιουργώντας μια σειρά προϊόντων με το όνομά της, όπως παντόφλες, τούρτες και burgers που θυμίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.


Άλλοι το βρήκαν εξαιρετική ιδέα

Κι ενώ για πολλούς το νέο άγαλμα είναι «ντροπή» η 66χρονη Καταρίνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το θεωρεί «εξαιρετική ιδέα» , προσθέτοντας: «Η Μελάνια Τραμπ είναι ηρωίδα της Σλοβενίας, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των ΗΠΑ».