Ο Νίκος Βουρλιώτης βγήκε πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος και είναι έτοιμος να δουλέψει για τον δήμο της Αγίας Βαρβάρας.

Nivo ή αλλιώς Νίκος Βουρλιώτης πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να κατοχυρώσει τη μουσική του άποψη, επηρεάζοντας τους νεότερους μουσικούς της ελληνικής hip hop σκηνής.

Με όραμα για τη μουσική και χωρίς να προκαλεί με την προσωπική του ζωή, κατάφερε με σκληρή δουλειά να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα, κάνοντας χα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα ως σκιτσογράφος και γελοιογράφος για εφημερίδες και περιοδικά.

Στις αρχές των '90s δημιουργεί μαζί με τον Μιχάλη Παπαθανασίου το μουσικό συγκρότημα Going Through και γρήγορα μεταμορφώνεται σε έναν ραπ «σούπερ ήρωα» με το όνομα ΝiVo.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα τόσο στον χώρο της μουσικής όσο και της δισκογραφίας, αλλά και της υποκριτικής καθώς έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές επιτυχίες. Ο Νίκος Βουρλιώτης έχει δική του δισκογραφική εταιρία και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, βγήκε πρώτος σε ψήφους στην Αγία Βαρβάρα.

Τελικά, το δημοφιλές συγκρότημα άντεξε στον χρόνο;

«Εξελιχθήκαμε και προσαρμοστήκαμε στις τεκτονικές αλλαγές της μουσικής βιομηχανίας» απάντησε στο Secret και συνέχισε : «Κάποια τραγούδια μας θεωρούνται πλέον κλασικά. Όχι μόνο για το είδος τους, αλλά για την ελληνική δισκογραφία και μουσική γενικότερα».

Αν και εκπροσωπεί το σύγχρονο hip hop, έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής. Θυμάται την καταλυτική συνεργασία με τον Βλάσση Μπονάτσο το 1995 στο «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε».

«Μετά την τεράστια επιτυχία του, μας προσέγγισαν πολλοί καλλιτέχνες για συνεργασίες. Κάθε μία έφερνε νέες προτάσεις. Ήμασταν θετικοί απέναντι στη νέα πραγματικότητα, αφού το είδος μας ήταν δύσκολο να υιοθετηθεί από την ελληνική αγορά και χρειαζόταν βοήθεια κυρίως στην επικοινωνία».

Τον έχουμε δει όμως και στον κινηματογράφο. «Ήρθε μέσα από τη μουσική. Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα του Βασίλη Κατσίκη, σεναριογράφου και σκηνοθέτη στην ταινία "Λούφα και Απαλλαγή 14". Στα αρχικά πλάνα της ταινίας ήταν το τραγούδι των τίτλων καθώς και το soundtrack από τους Going Through και το Family, δηλαδή τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της εταιρείας μας. Κάποια στιγμή στα γυρίσματα της ταινίας μου πρότεινε έναν ρόλο σε μια μικρή σκηνή. Έτσι βρέθηκα να ενσαρκώνω τον λοχία Καρασαββίδη» εξήγησε ο Νίκος Βουρλιώτης, ο οποίος είναι πρώτος δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Βαρβάρα «την παλιά (του) γειτονιά». Για το πώς τα κατάφερε και τι του ζήτησαν οι ψηφοφόροι, απάντησε: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση που με τίμησε τόσο ο κόσμος. Καθώς δεν έκανα κάποια προεκλογική καμπάνια, θεωρώ ότι εκτιμήθηκε η διαχρονική μου αγάπη για την Αγία Βαρβάρα. Όπως δεν την ξέχασα, έτσι δεν με ξέχασε. Δεν σκοπεύω να είμαι κομπάρσος και θα εργαστώ σκληρά για τον πολιτισμό».