Την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην πλατεία Συντάγματος ρίχνει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά την επέτειο του δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει την πλατεία Συντάγματος, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει πάρτι στο προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα.

«Δεν θα ξαναδώσουμε τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το χρεοκόπησαν. Δεν θα δώσουμε ξανά το τιμόνι σε αυτούς που έριξαν στο γκρεμό τη χώρα. Δεν θα εμπιστευτούμε ξανά το μέλλον μας σε όσους γκρεμίσανε τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε όσους προεξοφλούν την τελική κρίση του ελληνικού λαού και ράβουν κοστούμια εξουσίας, να μην βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο τους, γιατί ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η απόφαση, είναι απόφαση για τη ζωή του, το μέλλον την αξιοπρέπεια του.

«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ' όλα ζήτημα συνείδησης, για τον καθένα και την καθεμιά. Να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά σε αυτό τον τόπο τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα. Να σκεφτεί αν αξίζει τώρα, μετά από τόσους κόπους, να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μέρες της απελπισίας, της καταστολής, της αυθαιρεσίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο πολίτης πρέπει να κρίνει και να συγκρίνει, ο πολίτης να μην πάει μόνος στην κάλπη, αλλά «ο καθένας να πάρει και άλλον ένα μαζί του, άλλον έναν που δεν έχει ακόμα αποφασίσει, που πρέπει να μάθει το διακύβευμα των εκλογών».