Η Κάρολα Ρακέτε, η Γερμανίδα καπετάνισσα του Sea Watch και πρόσωπο των ημερών, επειδή «έσπασε» τον ιταλικό αποκλεισμό και οδήγησε το πλοίο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, «λυτρώνοντας» έτσι τους δεκάδες μετανάστες που βρίσκονταν εν πλω, επί περίπου δυο εβδομάδες, είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση.

Με ποιόν τρόπο; Με την κατάθεση αγωγής εναντίον του Ιταλού Υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. «Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Ματέο Σαλβίνι» ανέφερε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή της και συνέχισε: «Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Ρακέτε τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Σαλβίνι. Με την αγωγή αυτή, η Κάρολα θέλει να στείλει ένα μήνυμα πως όταν κάποιοι «πονέσουν» στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της καπετάνισσας, ο δικηγόρος της ανέφερε πως βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση για το «έγκλημά» της να αντισταθεί στις δημόσιες ιταλικές Αρχές. «Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Κάρολα είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται» συμπλήρωσε.

Η σκληρή απάντηση του Σαλβίνι

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι απάντησε με ένα «αιχμηρό» tweet στις δηλώσεις του δικηγόυρου της Ρακέτε, αναφέροντας: «Παραβιάζει το νόμο, επιτίθεται στα ιταλικά πλοία και μετά μου κάνει αγωγή. Δεν με τρομάζουν οι μαφιόζοι, πόσω μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομμονούστρια. Φιλάκια!».