Οι προετοιμασίες προχωρούν για τα καλά στη νότια Ιταλία, δύο περιοχές της οποίας ετοιμάζονται να δεχτούν τα συνεργεία και τους ηθοποιούς του επόμενου Τζέιμς Μποντ, της 25ης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς, με τον Ντάνιελ Κρεγκ να φορά για 5η φορά το σμόκιν του διάσημου πράκτορα 007.

Η πόλη Ματέρα της επαρχίας Μπασιλικάτα, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πολιτισμού 2019, και η Γκραβίνα ντι Πούλια, στην Απουλία, επιλέχτηκαν από την κινηματογραφική παραγωγή για να γυριστούν πολλές σκηνές της ταινίας, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των δυο κοινοτήτων στον ιταλικό νότο.

"Κατά το παρελθόν φιλοξενήσαμε αρκετές εθνικές και διεθνείς παραγωγές, τώρα θα αντιμετωπίσουμε τον Τζέιμς Μποντ", δήλωσε ο Αλέσιο Βαλέντε, ο δήμαρχος της Γκραβίνα ντι Πούλια.

Παρότι οι λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες των γυρισμάτων κρατούνται ακόμη μυστικές, η ιστοσελίδα της Γκραβίνα αναφέρει ότι στην κοινότητα θα γυριστούν τον "Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο" αρκετές σκηνές της ταινίας που είναι γνωστή μόνο με την κωδική της ονομασία "Μποντ 25".

"Η καθοριστική φάση πλησιάζει", διευκρίνισε ο Βαλέντε μετά μια συνεδρίαση στο δημαρχείο στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι της Lotus Production Srl, της αρμόδιας εταιρίας για την παραγωγή στην Ιταλία του νέου επεισοδίου με τις περιπέτειες του ήρωα που δημιούργησε ο 'Ιαν Φλέμιγνκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, φαίνεται ότι η παραγωγή δεν ενδιαφέρεται για τα διάσημα Trulli, τα εμβληματικά σπίτια με την κωνική στέγη της Απουλίας, αλλά για έναν σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στην κοινότητα.