Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Βουλευτικές Εκλογές 2019, ο Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο patrasevents.gr, δηλώνει πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα για το πρόσωπό του θα είναι θετικό.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, μεταξύ άλλων, αναφέρει τι θα έλεγε σε κάποιον νέο, ώστε να τον παρακινήσει να πάει να ψηφίσει στις 7 Ιουλίου.

P.E.: Κύριε Κουτρουμάνη, τι σκοπεύετε να κάνετε το βράδυ της παραμονής των εκλογών; Θα πάτε για κανένα ποτήρι κρασί με την οικογένεια σας και με φίλους;

Γ.Κ.: "Ούτε κατά διάνοια! Παρότι απαγορεύεται κάθε είδους προεκλογική δραστηριότητα την παραμονή των εκλογών, μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλαρότητα.

Υγεία να έχουμε, γεροί και δυνατοί να είμαστε, θα υπάρξει αργότερα καιρός για κάποια χαλάρωση, αλλά και τότε όχι για πολύ".

P.E.: Τι εννοείτε;

Γ.Κ.: "Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι θα βγω βουλευτής, καιρός για ξεκούραση προβλέπεται για λίγες μέρες μόνο τον Αύγουστο, όταν και θα κλείσει η Βουλή. 

Καθότι, κατ’ εξαίρεση αυτό το καλοκαίρι, το κοινοβούλιο θα παραμείνει ανοικτό κατά το μεγαλύτερο μέρος της θερινής περιόδου".  

P.E.: Πάντως, η αισιοδοξία σας είναι αξιοσημείωτη…

Γ.Κ.: "Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος και υπέρμαχος της θετικής σκέψης. Σύμφωνα με ένα γνωστό σχήμα λόγου, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους αισιόδοξους και στους απαισιόδοξους. Λέγεται ότι συνήθως οι απαισιόδοξοι έχουν δίκιο, αλλά αν ο κόσμος προχώρησε και συνεχίζει να προχωρά το οφείλει στους αισιόδοξους.

Εγώ, λοιπόν, ανήκω στους αθεράπευτα αισιόδοξους και αν κατάφερα να κάνω κάποια πράγματα στη ζωή μου, παρότι προέρχομαι από αγροτική οικογένεια, όπως το να δημιουργήσω και τη δική μου επιχείρηση, είναι επειδή εκτός του ότι δούλεψα σκληρά, δεν το έβαλα ποτέ κάτω. 

Χαριτολογώντας, θα έλεγα ότι ακολούθησα τη διάσημη προτροπή του Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Ποτέ να μην τα παρατάς.  

Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζα, και πιστέψτε με ήταν πάρα πολλές, με πείσμωναν περισσότερο. Όμως ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσω".

P.E.: Και τώρα έχετε πεισμώσει να βγείτε βουλευτής;

Γ.Κ.: "Δεν θα έλεγα ότι έχω πεισμώσει. Είναι ένας στόχος που θεωρώ απολύτως εφικτό. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός και ούτε βέβαια την αντιμετωπίζω ως μέσο βιοπορισμού.

Απλώς θέλω να συνεισφέρω με τις όποιες δυνάμεις έχω για να ξαναβάλουμε μια σειρά στην Ελλάδα, να την κάνουμε τουλάχιστον μια κανονική χώρα που δεν θα διώχνει τα παιδιά της.

Κι αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο μας στοίχημα: να γυρίσουν τα ξενιτεμένα παιδιά μας στην πατρίδα, να γυρίσουν οι φίλοι των παιδιών μου, οι δικοί σας φίλοι".

P.E.: Και θα το καταφέρει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Γ.Κ.: "Η πολιτική που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα στοχεύει στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα συμβάλουν στην εμπέδωση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να φέρουμε δηλαδή πολλές και καλύτερες νέες δουλειές.

Κι αυτό θα το καταφέρουμε με υπομονή, επιμονή και προσήλωση σε έναν στόχο που επιβάλλεται να καταστεί εθνική υπόθεση, καθώς υπερβαίνει κόμματα και διαχωριστικές πολιτικές γραμμές".

P.E.: Τι θα λέγατε για να παρακινήσετε έναν νέο να πάει την Κυριακή να ψηφίσει;                            

Γ.Κ.: "Θα του έλεγα να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την κατοχύρωση του οποίου έχουν γίνει πολλοί και μακροχρόνιοι αγώνες σ’ αυτόν τον τόπο.

Κι εν τέλει, θα του έλεγα να μην αφήσει τους άλλους να αποφασίσουν και για τον ίδιο, να αποφασίσει αυτός για το μέλλον του".     

P.E.: Και το βράδυ της Κυριακής, τι θα κάνετε;

Γ.Κ.: "Θα ευχαριστηθώ για το αποτέλεσμα, δεν λέω, θα το πανηγυρίσω με την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου, αλλά μέχρι εκεί.

Γιατί από τη Δευτέρα μας περιμένει πολλή δουλειά".