Με μοναδική επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της  περασμένης Πέμπτης στο χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών, το διήμερο της μουσικοχορευτικής παράστασης με τίτλο «Χορεύουντας την Ζωή», την οποία παρουσίασε για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Τα παραδοσιακά ξεχασμένα  παιχνίδια και ο τρόπος που δόθηκαν με οδηγό τη μουσική και το χορό, αποτέλεσαν για δύο ημέρες τον οδηγό ώστε να ξεδιπλωθεί η ανθρώπινη προσπάθεια για ευημερία και να σταλεί  μήνυμα αισιοδοξίας, με το λαϊκό χορό να βάζει το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Το κοινό, το οποίο γέμισε και τις δύο ημέρες το συνεδριακό κέντρο, «αντάμωσε» μέσα από το χορό, τη μουσική, την εικόνα και το λόγο, με   τη νοσταλγία για το παραδοσιακό παιχνίδι των παιδιών. Επίσης «θυμήθηκε» γιατί η ευρηματικότητα, η ανεμελιά και η δημιουργικότητα, που πηγάζουν από το παραδοσιακό παιχνίδι των παιδιών, είναι «αντιμέτωπες» με εκείνο το παιχνίδι των παιδιών σήμερα, το οποίο περνάει μέσα από το διαδίκτυο και τον ηλεκτρονικό κόσμο.

Όλα αυτά σε μία πρωτότυπη παράσταση που σχεδίασε και παρουσίασε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, όπου ζωντάνεψαν εικόνες του χθες, σε σχέση με το παιδί και το παιχνίδι, καθώς και η πραγματικότητα για το παιδικό παιχνίδι του σήμερα, ενεργοποιώντας τα ανακλαστικά του κοινού.