Για σοβαρά αδικήματα και επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα κατηγορείται ο 48χρονος που συνελήφθη καθώς φέρεται να σχετίζεται με την εγκληματική δράση της «Εθνικής Οργάνωσης Κρυπτεία».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άντρας κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατ' εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατ' εξακολούθηση, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση και ο 48χρονος κρατείται. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε από άνδρες του τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης και αφού έγινε έρευνα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, όπου βρέθηκαν αντικείμενα που επιβεβαιώνουν τη δράση του. Ο 48χρονος είχε κάνει αίτηση πρόσληψης για καθηγητής ξένων γνωστών σε πανεπιστήμιο, η οποία είχε απορριφθεί, ωστόσο, κάνει διδακτορικό πάνω στο ίδιο αντικείμενο.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα που φέρεται να σχετίζεται με την «Κρυπτεία»

  • Μια μεταλλική σιδερογροθιά
  • Τηλεκάρτα, με χρήση της οποίας πραγματοποιήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα προς Μ.Κ.Ο από μέλος της «Κρυπτέιας»
  • Πλήθος εντύπων (φέιγ βολάν) ρατσιστικού περιεχομένου υπογεγραμμένα από την «Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία»
  • Χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μ.Κ.Ο. που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστες και μέσων μαζικής ενημέρωσης και στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα και αναλήψεις ευθύνης έκνομων ενεργειών εκ μέρους της «Κρυπτείας».

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση «Κρυπτεία» είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ ο οποίος είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στο σχολείο του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά τελικά του έδωσαν την ταμπέλα.