Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από την εφετινή εγκατάσταση του Seatrac στην Περίσσα και ήδη προκλήθηκαν οι πρώτες βλάβες ως αποτελέσματα ασυνείδητης συμπεριφοράς.

Το Seatrac είναι μία μη-μόνιμη διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Όπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο Δήμος Θήρας, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και δημοσιοποίησε το amea-care.gr, άγνωστος ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους το έδεσε πάνω στην εγκατάσταση του Seatrac, στην ακτή της Περίσσας κοντά στο βουνό (Κολάδα), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βλάβη στο σύστημα στήριξης και να χρειαστεί επιδιόρθωση. «Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ήδη το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο για το συμβάν παρακαλείται να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (τηλ. 2286025847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (τηλ. 2286023021).