Η νοσταλγία για το παραδοσιακό παιχνίδι των παιδιών, η ευρηματικότητα, η ανεμελιά και δημιουργικότητα, βρέθηκαν «αντιμέτωπες» με το παιχνίδι των παιδιών σήμερα, το οποίο περνάει μέσα από το διαδίκτυο και τον ηλεκτρονικό κόσμο, σε μία πρωτότυπη παράσταση που σχεδίασε και παρουσίασε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού, για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, ζωντάνεψαν εικόνες του χθες, σε σχέση με το παιδί και το παιχνίδι, καθώς και η ψυχρή πραγματικότητα για το παιδικό παιχνίδι του σήμερα, ενεργοποιώντας τα ανακλαστικά του κοινού, το οποίο την πρώτη ημέρα (χθες Τετάρτη) των διήμερων παραστάσεων, κατέκλυσε το χώρο.


Τίτλος της παράστασης, η οποία θα «ανέβει» και σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ». Επτακόσιοι συντελεστές από όλα τα τμήματα του Χορευτικού, υπό τους ήχους των κρουστών και τη δυναμική των λαϊκών, χορών θα παρουσιάσουν  ένα μουσικοχορευτικό «δρώμενο», όπου κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η «πάλη» των παιδιών σήμερα, μεταξύ ηλεκτρονικού και παραδοσιακού παιχνιδιού και το πως αυτά επιδρούν στην ζωή τους.

Τα παραδοσιακά ξεχασμένα παιχνίδια θα αποτελέσουν τον οδηγό για να ξεδιπλωθεί η ανθρώπινη προσπάθεια για ευημερία, με σκληρά αλλά ειλικρινή συναισθήματα. Μήνυμα αισιοδοξίας αποτελεί, το πως ο λαϊκός χορός με το βλέμμα στο αύριο μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ στην εκδήλωση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.