«Στόχος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταστεί η Αχαΐα πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη και κυρίαρχη δύναμη στις επενδύσεις και στις νέες ευκαιρίες για όλους» τονίζει η Έφη Γιαννιά, υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Π».

Συστηθείτε μας...Υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν να μάθουν περισσότερα για εσάς.

Επί σειρά ετών, εργάστηκα σ' ένα επάγγελμα αυξημένης επικινδυνότητας, με γνώμονα πάντα την Ασφάλεια των πολιτών και το κοινό συμφέρον. Υπηρέτησα σε θέσεις ευθύνης της Ελληνικής Αστυνομίας και διαχειρίστηκα μέσα από τη δουλειά μου τα πιο σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας. Ήρθα κοντά στο συνάνθρωπο, θέτοντας όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία του. Γνώρισα το θύμα και τον θύτη, μπήκα στη «ψυχολογία» τους, εκπαιδεύτηκα γι' αυτό τον σκοπό και νομίζω πως όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερα να είμαι δίπλα σε όλους όσοι με χρειάστηκαν.
Συγκαταλέγομαι μεταξύ των πρώτων έξι μάχιμων γυναικών της ΕΛ.ΑΣ, που φέρουν το βαθμό της Αντιστρατήγου.
H πρώτη γυναίκα της Ελληνικής Αστυνομίας που εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ με αντικείμενο τη διαχείριση «κρίσεων - διαπραγματεύσεις». Μέλος και Εκπαιδεύτρια της ομάδας Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα με τη δουλειά μου επένδυσα και στη γνώση. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πτυχιούχος του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ
Είμαι μέλος του Τομέα Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, για θέματα Προστασίας του Πολίτη και Δημοτική Σύμβουλος Πατρέων.
Παράλληλα είμαι σύζυγος, μητέρα και ενεργός πολίτης. Είμαι παντρεμένη με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Απόλλωνα Πατρών και της ΑΕΚ, με τον οποίο αποκτήσαμε δυο παιδιά. Τον Αριστοτέλη, Αναλυτή στον Τομέα της Ενέργειας και την Κωνσταντίνα, Διεθνολόγο.

Ποια θεωρείτε πως πρέπει να είναι η βασική επιδίωξη ενός Αχαιού βουλευτή στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο;

Προτεραιότητα και βασικό μέλημα αποτελούν οι παρεμβάσεις και οι συνεχείς διεκδικήσεις με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του Νομού Αχαΐας, την ευημερία των νοικοκυριών και την ασφάλεια των πολιτών. Η δημιουργία νέων και μόνιμων θέσεων εργασίας με σταθερούς και καλά αμειβόμενους μισθούς μέσω επενδύσεων στην περιοχή, νομίζω είναι μονόδρομος. Η Αχαΐα, είναι ο μεγαλύτερος νομός της τρίτης πιο υποβαθμισμένης Περιφέρειας της χώρας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. διαθέτει τα εργαλεία και το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, με την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας, την ενίσχυση της παραγωγικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομών, που θα την θέσουν επί ίσους όροις ανταγωνιστική.
Είμαι αποφασισμένη, όπως έκανα πάντα έτσι και τώρα, να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις για την περιοχή και τους ανθρώπους της, ώστε να μεταφέρω ατόφια τη φωνή και τα προβλήματα του Νομού στην κεντρική εξουσία και τη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί οι Αχαιοί να εμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ;

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία, που πρέπει να διαθέτει ο αυριανός Πρωθυπουργός και αποτελούν τα εφόδια και την εγγύηση για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και θα συμβεί στις 7 Ιουλίου.
Με το ευρωπαϊκό του προφίλ και τον ξεκάθαρο και σύγχρονο προγραμματικό του λόγο, κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του στην Αχαΐα παρουσίασε, όλα αυτά που θα κάνουν τον τόπο μας και τη χώρα ολόκληρη, πηγή ανάπτυξης και προκοπής.
Με μια οικονομία που θα βασίζεται στην παραγωγή, με περισσότερα εισοδήματα μέσα από ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, χωρίς αδικίες, χωρίς υπερφορολόγηση και πολιτικές τακτικισμού.

Η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ανεβάζει τον πήχη για τη ΝΔ. Μπορούν να αλλάξουν οι παραδοσιακοί εκλογικοί συσχετισμοί στην Αχαΐα για τη ΝΔ και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στην Αχαΐα, σηματοδοτεί τη μεγάλη πολιτική σημασία που αποδίδει στο Νομό, ως την αναπτυξιακή μηχανή της Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχονται ν' αλλάξουν ολοκληρωτικά και ουσιαστικά τα δεδομένα, με στόχο να καταστεί η Αχαΐα πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη και κυρίαρχη δύναμη στις επενδύσεις και στις νέες ευκαιρίες για όλους.
Η εκλογική διαδικασία του περασμένου Μαΐου και η ανάδειξη του Νεκτάριου Φαρμάκη σε Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, - επιλογή του Προέδρου της Ν.Δ - απέδειξε περίτρανα πως οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πλήρως και γυρίζουν την πλάτη στις παλαιοκομματικές πολιτικές τους παρελθόντος.
Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη και την ουσιαστική αλλαγή στην Αχαΐα, με πρώτο τον αρχηγό μας Κυριάκο Μητσοτάκη

Ποια ήταν τα σφάλματα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα;

Θα ήταν άτοπο να απαριθμήσει κάποιος τα σφάλματα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Αχαΐα, καθώς η κατάσταση που βρίσκεται ο νομός, όσο και η χώρα, αποτελούν ένα μείγμα της πολιτικής του λαϊκισμού και του ψέματος των τελευταίων ετών, με αποδέκτη τον Ελληνικό λαό.
Αυτή τη στιγμή, την ώρα της ευθύνης, όλοι θα πρέπει να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου. Μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Πιστεύουμε στη δύναμη των Ελλήνων κι αυτή τη δύναμη θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας. Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αγωνίζομαι για να γίνει πραγματικότητα η προσδοκία, η Ελλάδα η χώρα που ονειρευόμαστε και θέλουμε να ζούμε. Η χώρα που θα «κρατά» τα παιδιά μας. Για την Αχαΐα που θα αξιοποιεί κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα της!
Για την Αχαΐα, θέλουμε την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε πόλεις και χωριά. Να επιστρέψει η ασφάλεια στον πολίτη και όχι να ' ναι ταμπουρωμένος στα σπίτια του. Ενίσχυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, με υποδομές. Το Φράγμα Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα, την προβολή των προϊόντων της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων. Την ανάπτυξη των λιμένων Πάτρας και Αιγίου, την προβολή των πολλών τουριστικών προορισμών και των μνημείων όλων των κατηγοριών.
Την ώθηση στην έρευνα και καινοτομία, μέσω του Πανεπιστημίου μας και του ΤΕΙ.
Αυτά, μαζί με εκκρεμείς υποδομές, όπως η Πατρών-Πύργου, η μεταφορά φυσικού αερίου, οι Μαρίνες, οι μεταφορές, το λιμάνι και το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο.