Άφωνος έμεινε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κινεζικής μηχανής αναζήτησης Baidu, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πεκίνο, ένας άνδρας ανέβηκε στη σκηνή και τον έλουσε με νερό.

Στη συνέχεια, κι αφού ο δράστης απομακρύνθηκε από άνδρες της ασφάλειας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του διαδικτυακού κολοσσού, συνέχισε απτόητος την ομιλία του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Συγκεκριμένα, όταν ο Robin Li Yanhong, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Baidu, που είναι το αντίστοιχο Google της Κίνας, μιλούσε σε ένα συνέδριο σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση στο Πεκίνο την Τετάρτη, όταν ένας άνδρας πήδηξε στη σκηνή και έριξε ένα μπουκάλι γεμάτο νερό στον ανυποψίαστο επιχειρηματία.


【多维新闻】百度AI开发者大会 李彦宏遭现场泼水

Αν και αρχικά όπως ήταν φυσικό, ο Li εξεπλάγην, στη συνέχεια όμως έμεινε ψύχραιμος και ρώτησε τον εισβολέα που είναι το πρόβλημά του, προσπαθώντας ταυτόχρονα να του ξεφύγει. Ωστόσο, δεν πήρε ποτέ απάντηση, καθώς ο άνδρας περικυκλώθηκε από τους άνδρες της ασφάλειας. Λέγεται πως ο δράστης συμμετείχε σε κάποιο συνέδριο, μιας και είχε κρεμασμένη στον λαιμό του μία διαπίστευση.

Άγνωστοι οι λόγοι που ο δράστης έριξε νερό στον CEO της Baidu

Το τι οδήγησε τον νεαρό άνδρα να προβεί σε αυτή την πράξη, παραμένει μυστήριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, η πολυεθνική εταιρεία Baidu, ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση.

Ο Li αντιμετώπισε με χιούμορ το περιστατικό, λέγοντας «Όπως μπορείτε να δείτε, θα υπάρξουν προβλήματα στον δρόμο για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά θα αλλάξει τις ζωές όλων», ενώ το κοινό τον καταχειροκρότησε.

Η Baidu Inc. ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2000. Είναι Κινεζική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις υπηρεσίες και προϊόντα στο Διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη, εδρεύει στο Πεκίνο και συγκεκριμένα στην Επαρχία Χαϊντιάν. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης και διαδικτύου στον κόσμο. Η Baidu είναι η 2η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, και κατέχει το 76.05% του μεριδίου αγοράς στην αγορά μηχανών αναζήτησης της Κίνας.