Με έναν ιδιαίτερα αγαπητό για την πορεία και τις επιλογές του καλλιτέχνη, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το οποίο «ανοίγει» την ενότητα «Tο Φεστιβάλ στις γειτονιές», παρουσιάζοντας τον  Δημήτρη Υφαντή, στην πλατεία «Παγώνας» στο Ανατολικό διαμέρισμα, το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ. 

Ο Ηπειρώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής, που έχει την πυξίδα της μουσικής του στραμμένη στην παράδοση, ερμηνεύει τραγούδια που περνάνε μέσα απ' το φίλτρο της έντεχνης και μερικές φορές ροκ μουσικής, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με τη δική τους χαρακτηριστική απλότητα. 

Οι εναλλαγές του έντεχνου και παραδοσιακού ήχου, τα μουσικά «περάσματα» από τη γη της πεντατονίας που ενώνονται με του Αιγαίου και της Θράκης καθώς και οι διασκευές από σπουδαία λαϊκά κομμάτια παλαιοτέρων μεγάλων δημιουργών, γίνονται προτροπή να ενώσουμε τις φωνές και τα χέρια μας σε χορούς κυκλωτικούς, όπως παλιά.

Τον Δημήτρη Υφαντή πλαισιώνει το συγκρότημά του, οι "fun day". Μια μπάντα που εναλλάσσει τα μελωδικά καρέ μιας αληθινής μουσικής πρότασης, από τρυφερές και ρομαντικές αρμονίες ως τους πιο διονυσιακούς και απογειωτικούς ρυθμούς, ενώ η πολυφωνία, ο  ρυθμός, και το χιούμορ που τους χαρακτηρίζει υπόσχονται κάτι πιο άμεσο και διαφορετικό απ' τα συνηθισμένα.

Δημήτρης Υφαντής και «fun day» 

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Παναγιώτης Βούλγαρης: υπεύθυνος ορχήστρας – πλήκτρα

Σπύρος Χότζας Βιολί,Μπουζούκι

Γεωργία Βακάλη: κρουστά, τραγούδι

Δημήτρης Σταύρου: έγχορδα, πνευστά

Η Είσοδος στην εκδήλωση θα είναι Ελεύθερη