Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας καθημερινής σειράς «Αστέρια στην άμμο» που θα προβληθεί τη νέα σεζόν από τον Alpha.

Πρόκειται για μια δραματική σειρά με ερωτικά τρίγωνα μυστήριο, αστυνομι­κές πλοκές αλλά και πιο ανάλαφρες στιγμές. Είναι μια καθημερινή σαπουνόπερα με όλα τα συστατικά που έχουν αυτού του εί­δους οι σειρές» αναφέρει η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα για τη σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη.

Η παραγωγή είναι του Alpha Κύπρου και της εται­ρείας των Κούλλη Νικολάου και Αντρέα Γεωργίου.

«Μου τηλεφώνησε ο Κούλλης Νικολάου και μου είπε "διά­βασε το βιβλίο και έλα να το κάνουμε". Το διά­βασα και συμφωνήσαμε» εξηγεί η Ρένα Ρίγγα για το πώς προέκυψε η συνεργασία.

Η πλοκή της σειράς

Η βασική ιστορία λοιπόν αφορά τέσσε­ρις φίλους. Ένα κορίτσι και τρία αγόρια που τους συνδέουν η ανε­μελιά των παιδικών χρό­νων, η εφηβεία, ο έρωτας, η αγάπη. Τους χωρίζει όμως η ζωή.

Ένοχα μυστικά από το παρελ­θόν στοιχειώνουν τις ζωές τους. Οι αμαρ­τίες των παλιών αναγκάζουν τους νέους να παλέψουν με τους προσωπικούς τους δαί­μονες προκειμένου να βρουν την ευτυχία και να γνωρίσουν την αγάπη. Η μοίρα όμως δεν είναι εύκολη αντίπαλος: Θα κάνουν λάθη, θα πληγωθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με την απώλεια και τον θάνατο.

Ένα γαϊτανάκι γεγονότων, συμπτώσεων, δοκιμασιών, συναι­σθημάτων και ανομολόγητων πόθων οδηγεί τους πρωταγωνιστές σε βίους παράλληλους, που θα ταξιδέψουν τους τηλεθεατές της νέας σειράς του Alpha από τη Ρόδο και την Κύπρο έως τη Βαρκελώνη και την Ινδία

«Η γνωστή ρήση "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα" θα βρει εφαρμογή στην περίπτωση του Μάξιμου Απέργη (Ρέ­νος Ρώτας) και της Αλέξιος Στεργίου (Λαμπρινή Σκρέκα). Είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της σειράς και ερωτεύονται δυνατά.

Όμως, αυτός ο δεσμός έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά εμπόδια εξαιτίας της μεγάλης αντιπαλότητας των δύο οικογενειών τους που ζουν και δρα­στηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Ρόδο. Τα δύο νέα παιδιά γνωρίζουν γι' αυτήν την έχθρα όμως σταδιακά μαθαίνουν απαγορευμένα μυ­στικά που θα επηρεάσουν τη σχέση τους.

Ένας φόνος, μια απάτη, μια δωροδοκία θα δράσουν καταλυτικά στην ιστορία και το ζευγάρι στην πορεία θα μετρήσει συμμάχους και εχθρούς» αποκαλύπτει η σεναριογράφος.

Αρχηγός της οικογένειας Απέργη είναι ο πατέρας του Μάξιμου (Πέτρος Λαγούτης), ένας δικηγόρος με αμαρτωλό παρελθόν αλλά και παρόν. Απέναντι του βρίσκεται πάντα η εμβληματική φιγούρα της γιαγιάς της Αλεξίας (Μίρκα Παπακωνσταντίνου).

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας (Δημοσθένης Παπα­δόπουλος) αρχικά αγνοείται, όμως σύντομα και για έναν πολύ σημαντικό λόγο θα επιστρέψει από την Ινδία στην Ελλάδα.

Καταλυτικό ρό­λο στην ιστορία θα παίξει και μια ερωτική ιστορία που ξεκινά στη Βαρκελώνη και συνεχίζεται στην Κύπρο, θα επηρεάσει σε μεγά­λο βαθμό-τη ζωή της οικογένει­ας Στεργίου.

Μυστικά και ψέματα ρίχνουν σκοτάδι στο μονοπάτι προς τη φωτεινή αλήθεια της αγάπης, η οποία θα παλέψει για να νικήσει και να βρει τον δρόμο της έως τις καρ­διές αυτών που την αξίζουν πραγ­ματικά.

Η σειρά θα προβάλλεται καθημε­ρινά ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύ­προ και θα εξελιχθεί σε πρώτη φά­ση σε 180 επεισόδια.