Στην απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των συγκεκριμένων καλλυντικών ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, προχώρησε ο ΕΟΦ.

Κρέμες, σετ μακιγιάζ, σαπούνια και προϊόντα λεύκανσης δοντιών είναι μερικά από τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη λίστα των καλλυντικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα καλλυντικά:

«Ο ΕΟΦ αποφασίζει την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά 31 καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 23, 24, 27, 28, 29, 30, 31, 33/ 2018 για λόγους ποιότητας και παρουσίασης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Μπορείτε να δείτε εδώ τον πίνακα με τα καλλυντικά που αποσύρονται.