Το Εργοστάσιο Γάλακτος «Πρώτο» του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων της Περιφέρειας Πατρών επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλη Καϊμακά. 

«Η Νέα Δημοκρατία θέτει ψηλά στην κυβερνητική της ατζέντα την αναγέννηση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας», ανέφερε κατά την συνάντηση της με τον κ. Καϊμακά η κ. Τραχήλη, προσθέτοντας ότι η ίδια, ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Ιδιωτών Κτηνιάτρων έχει σαφή εικόνα για τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και για την ισχυρή παραγωγική δυναμική του πρωτογενούς τομέα. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί ένα στέρεο πλάνο στήριξης των παραγωγών, είπε η κ. Τραχήλη, προβλέποντας μεταξύ άλλων την ψήφιση νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς και την μείωση της φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα. 


«Δίνουμε ανάσα και προοπτική στο συνεταιριστικό κίνημα, διασφαλίζουμε σταθερούς πόρους απ’ τη νέα ΚΑΠ για όλους, εισαγάγουμε νέες δομές ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και να γίνονται περισσότερο εξωστρεφείς και ανταγωνιστικοί», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη. 

Έμφαση έδωσε και στο μείζον ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων που αποτελεί πληγή για τους Έλληνες παραγωγούς. «Αυτό θα σταματήσει. Με την εντατικοποίηση των ελέγχων, με την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών και την ισχυρή πολιτική βούληση ώστε να παταχθεί το φαινόμενο», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

Η κ. Τραχήλη επισκέφθηκε και την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και είχε συναντήσεις με τα στελέχη και τους υπαλλήλους. 

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης η κ. Τραχήλη περιόδευσε στο Αίγιο και επισκέφθηκε πρότυπες αγροτικές μονάδες. «Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά ήταν στο πλευρό του Έλληνα αγρότη. Και απ’ την Δευτέρα θ’ αρχίσει να ξεδιπλώνει την πολιτική της ώστε ο μόχθος στο χωράφι και στο βοσκοτόπι να έχει αντίκρισμα», σημείωσε στην διάρκεια των συναντήσεων της.

ΣΤΟ «APOTHEOSIS»

Τέλος, το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στον κήπο του «Apotheosis», στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και Αιγύπτου 1 στην Πάτρα, η Αθηνά Τραχήλη οργανώνει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της. Η κ. Τραχήλη από νωρίς θα υποδέχεται τους πολιτικούς της φίλους στον χώρο του «Apotheosis» ενώ μετά τη σύντομη ομιλία της θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της με τίτλο «Με τη δική μου ματιά», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο και αποτελεί ένα σύνολο πολιτικών κειμένων, θέσεων και απόψεων για την πολιτική κατάσταση στην χώρα και στην Αχαΐα σήμερα.