Μπορεί τα οχήματα των αστυνομικών υπαλλήλων της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας να βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, με τις βλάβες να είναι συνεχείς και τα περιπολικά να μπαινοβγαίνουν στο συνεργείο, όμως η πρόσφατη ενίσχυση και ανανέωση του στόλου δεν αφορούσε την περιοχή. 

Η περιοχή έμεινε από έξω από την ενίσχυση και ανανέωση του στόλου των οχημάτων που έκανε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Η συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών έφερε στην Ελληνική Αστυνομία 114 συνολικά οχήματα και συγκεκριμένα 107 μοτοσικλέτες, έξι αυτοκίνητα, αλλά και ένα λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της εταιρείας Μυτιληναίος Α.Ε. Τίποτα από αυτά δεν θα έρθει στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. 

Την ίδια στιγμή το σύνολο σχεδόν των περιπολικών είναι σε κακή κατάσταση, έχοντας καταγράψει στο ενεργητικό τους εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Όσες προσπάθειες και αν έχει κάνει η τοπική ΕΛ,ΑΣ. για να συντηρήσει καλύτερα τα περιπολικά, αλλά και τις μηχανές των αστυνομικών υπαλλήλων, το γεγονός δεν αλλάζει. 

Η κατάσταση τους είναι τέτοια που δεν μπορεί πλέον να γίνει κάτι άλλο πέρα από την αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους του στόλου. Το όλο θέμα με τα οχήματα που ξεμένουν στον δρόμο, ακόμα και από λάδια,  προκαλεί εμπόδια στη δουλειά των αστυνομικών που πολλές φορές θα χρειαστεί να τρέξουν και να πατήσουν γκάζι για να προχωρήσουν σε άμεσες παρεμβάσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη συμβάντα. 

Κάτι που ασφαλώς δημιουργεί και τους αντίστοιχους κινδύνους για την ζωή τους. Παράλληλα, ο στόχος με αρκετά περιπολικά να είναι καθηλωμένα στα συνεργεία, αυτή τη στιγμή είναι αποδυναμωμένος, γεγονός που και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην δουλειά της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. 

Το ζήτημα της κακής κατάστασης των οχημάτων της τοπικής αστυνομίας είναι κάτι που έχουν θέσει αρκετές φορές στους ανώτερους τους οι συνδικαλιστές αστυνομική της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, χωρίς όμως να υπάρξει καμία ικανοποίηση του αιτήματος τους ή κάποια λύση του όλου προβλήματος.