Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, κάνει λόγο για απαράδεκτες χρεώσεις εκ μέρους των τραπεζών. Αναλυτικά αναφέρει:

"Με μία πρωτοφανή και συντονισμένη κίνηση οι ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές τράπεζες προχώρησαν σε απαράδεκτες και υψηλές χρεώσεις για τις συναλλαγές μέσω ATM. Ένα ακόμη μέτρο που πλήττει άμεσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές προμήθειες των pos, στις χρεώσεις και συναλλαγές με το δημόσιο μέσω e-banking, στην κλειστή στρόφιγγα  χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ζητάμε την κατάργηση του παραπάνω μέτρου μαζί με την κατάργηση των προμηθειών για πληρωμές στο δημόσιο μέσω e-banking καθώς και τη μείωση των προμηθειών για τα POS σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πάγιο αίτημά μας  παραμένει είναι η ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού-επενδυτικής τράπεζας, για την ουσιαστική στήριξη με αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχείρησης, που αποτελούσε και αποτελεί την εθνική ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια σε τέτοιου είδους μέτρα αυθαιρεσίας των τραπεζών, μέτρα που πλήττουν το εισόδημα του καταναλωτή και επιβαρύνουν την μικρομεσαία επιχείρηση".