Το κύμα καύσωνα που έπληξε τις περασμένες ημέρες την Ευρώπη μετακομίζει στην Ελλάδα και η Δυτική Ελλάδα δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό. 

Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Νικόλα Σερέτη:

"Το εκτενές αντικυκλωνικό πεδίο που κάλυπτε μεγάλο μέρος της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα αναμένεται να "καταρρεύσει". Έτσι οι θερμές αέριες που το συνόδευαν αναμένεται εκφυλιζόμενες, βέβαια, να κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας και την περιοχή μας όπως και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου.

Η απόρροια αυτής της εξέλιξης θα είναι ένα έντονο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν του 40-41oC στα ηπειρωτικά, το διάστημα 3-5 Ιουλίου. Μερική υποχώρηση των θερμών αερίων μαζών και μικρή κάμψη του υδραργύρου αναμένεται κατά την διάρκεια του Σ/Κ 6-7 Ιουλίου.


Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας

Τρίτη - Παρασκευή 2-5/7: Πλήρης απουσία της αστάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια του εν λόγω διαστήματος. Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

Τρίτη 2/7: 35-36oC

Τετάρτη 3/7: 36-37oC

Πέμπτη 4/7: 39-40 (και πιθανόν τοπικά) 41oC, οι υψηλότερες τιμές αναμένονται σε περιοχές της δυτικής Στερεάς και της δυτικής & βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Παρασκευή 5/7: 37-38oC

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις χωρίς να ξεπερνούν τα 3-4bf, στρεφόμενοι την Παρασκευή σε ΒΔ αγγίζοντας τα 5bf.

Σ/Κ: 6-7/7: Μικρή κάμψη του υδραργύρου, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να διαμορφώνονται στους 34-36oC και πιθανή εκδήλωση αστάθειας στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-5bf.

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Και η πόλη της Πάτρας δεν θα παρεκκλίνει του γενικότερου καιρικού μοτίβου. Πλήρης απουσία της αστάθειας καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας με τις μέγιστες θερμοκρασίες να διαμορφώνονται ως εξής:

Τρίτη 2/7: 35oC, με Α ανέμους 3-4bf.

Τετάρτη 3/7: 34-35oC, με Δ-ΒΔ ανέμους και αυξημένη την σχετική υγρασία.

Πέμπτη 4/7: 39 πιθανόν πρόσκαιρα έως και 40oC, με ΒΑ ανέμους 3-4bf.

Παρασκευή 5/7: 37-38oC, με μεταβλητούς ανέμους, ασθενείς.

Σ/Κ 6-7/7: 34-35oC, με Δ-ΝΔ ανέμους 2-3bf.