Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να έχουν φτάσει στο "αμήν", βλέποντας ότι παρόλο που ο καιρός περνάει, τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται και η πόλη μαζί με τους φορείς της μάλλον αδιαφορεί για τα ζητήματα τους. 

Προβλήματα που κάθε άλλο παρά σκιαγραφούν μία ανάπτυξη για την συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας που υποτίθεται ότι θα γινόταν ένα σημαντικό αναπτυξιακό κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας με την διαμόρφωση του Βιοτεχνικού Πάρκου, αλλά κυρίως μία υποβάθμιση που ασφαλώς δεν δίνει κίνητρα και σε άλλες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στον χώρο του. 

Ποια είναι τα προβλήματα αυτά του Βιοτεχνικού Πάρκου της Πάτρας. Η περιοχή είναι εγκαταλειμμένη και τις νύχτες ειδικότερα δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός. Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Πάρκο περιμένουν το έργο των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο του ΒΙΟΠΑ. 

Για την ώρα πάντως "βασιλεύει" το σκοτάδι  στους δρόμους γύρω από το Βιοτεχνικό Πάρκο και το γεγονός αυτό αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των επιτηδείων για να μπαίνουν στις επιχειρήσεις τα βράδια, προκειμένου να κλέψουν ότι βρουν, προκαλώντας τους φθορές και ζημιές. 

Η κάθε επιχείρηση του Βιοτεχνικού Πάρκου χωρίς υπερβολή έχει πέσει θύματα τουλάχιστον πέντε φορές από τους επιτήδειους. Ποιοι είναι οι επιτήδειοι αυτοί; Εδώ εντοπίζουμε το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου. Οι σκηνίτες Ρομά έχουν κάνει κατάληψη σε διάφορα σημεία του Βιοτεχνικού Πάρκου. 

Όταν φεύγουν αφήνουν πίσω τους σκουπίδια και απορρίμματα που κανείς δεν τα μαζεύει. Οι Ρομά κάθε τόσο κάνουν τις "επισκέψεις" τους στις επιχειρήσεις αφού εκτός των άλλων η αστυνόμευση τους χώρους του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι σχεδόν ανύπαρκτη. 

Ένα ακόμα ζήτημα για τις επιχειρήσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι το αποχετευτικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων το Βιοτεχνικό Πάρκο παραμένει χωρίς αποχετεύσεις, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα εργοστάσια, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις που στεγάζονται εκεί.


Ο αναπτυξιακός χώρος που σκιαγραφεί υποβάθμιση

Εκτός αυτών πρόβλημα υπάρχει και με το οδικό δίκτυο στο εσωτερικό του Πάρκου. 

Οι δρόμοι σε διάφορα σημεία του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι μέσα στις λακκούβες και γενικότερα σε αρκετά κακή κατάσταση, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στα οχήματα των επιχειρήσεων τα οποία είναι συνήθως βαρέα, φορτηγά και νταλίκες.

Σε γενικές γραμμές ο χώρος του Βιοτεχνικού Πάρκου έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή απέχει αρκετά από τα φιλόδοξα σχέδια που υπήρχαν αρχικά  για την διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού έργου που θα στέγαζε την καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Πάτρας. Το αντίθετο, θα λέγαμε, σκιαγραφεί υποβάθμιση.

Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο, έχουν απογοητευτεί βλέποντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται και έχουν μετανιώσει που συμπεριέλαβαν τις εταιρείες τους στον χώρο αυτό, παραχωρώντας μάλιστα, όπως απαιτεί ο νόμος Τρίτση, ένα μικρό μέρος της ακίνητης περιουσίας τους, του οικοπέδου τους δηλαδή, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το ΒΙΟΠΑ. 

Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι που θα μπορέσει αλλάξει άρδην την κατάσταση και θα δώσει μία άλλη πνοή στο ΒΙΟΠΑ, έναν αέρα ανάπτυξης που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δύσκολα θα μπουν και άλλες εταιρείες σε αυτόν τον φορέα. Θα συνεχίσει να φυτοζωεί μέχρι που κάποια μέρα δεν θα αντέξει...