Στην τελευταία μάχη για την τηλεθέαση ρίχτηκε το βράδυ της Κυριακής το Survivor. Ο μεγάλος τελικός του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ πραγματοποιήθηκε φέτος, για πρώτη φορά στα τρία χρόνια, στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας, ενώ παράλληλα διεξαγόταν και ο ημιτελικός των Τούρκων.

Στο φινάλε της βραδιάς, η Κατερίνα Δαλάκα αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του Survivor! Η πρωταθλήτρια του στίβου, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, αυτή τη φορά που έφτασε στην πηγή, κατάφερε να πιει και νερό. Θυμίζουμε ότι στον δεύτερο κύκλο του ριάλιτι επιβίωσης, η Δαλάκα είχε φτάσει στον τελικό, αλλά τότε έχασε από τον Ηλία Γκότση.

Για πρώτη φορά, επίσης, είδαμε δύο γυναίκες στην τελική δυάδα. Η Αφροδίτη Σκαφίδα τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Νίκος Κοσμάς στην τρίτη, κάνοντας τον τελικό του Survivor μια γυναικεία… υπόθεση. Κατερίνα Δαλάκα και Δήμητρα Βαμβακούση διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με την πρώτη να παίρνει τις περισσότερες θετικές ψήφους του τηλεοπτικού κοινού και να κατακτά την κορυφή στο ριάλιτι επιβίωσης.

Όσον αφορά την τηλεθέαση, τα νούμερα που κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen ήταν σαφέστατα υψηλότερα από τα κανονικά επεισόδια και αυτό είναι προφανές, καθώς είχαμε να κάνουμε με τον τελικό, με το τελευταίο επεισόδιο, με το μεγάλο φινάλε του παιχνιδιού. Αναμενόμενο, ωστόσο, μπορεί να χαρακτηριστεί και το γεγονός ότι τα νούμερα του φετινού τελικού, ήταν χαμηλότερα από τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Στο διά ταύτα, λοιπόν, ο μεγάλος τελικός του Survivor σημείωσε το βράδυ της Κυριακής 25,7% στο γενικό σύνολο, φτάνοντας σε τέταρτο (00:45 – 01:00) μέχρι το 36,4%. Όσον αφορά το δυναμικό κοινό (18-54), ο μέσος όρος που κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen ήταν 20,4% με το υψηλότερο τέταρτο (00:45 – 01:00) να φτάνει στο 30,2%.