Θάλασσα, ήλιος, αναψυχή, άθληση και στιγμές χαλάρωσης... 

Το Νότιο Πάρκο της Πάτρας κατακλύζεται και αυτό το καλοκαίρι από τον κόσμο, με δεκάδες Πατρινούς να γεμίζουν τους χώρους γύρω από αυτό, αναζητώντας μία ανάσα δροσιάς μέσα στον καύσωνα ή μία διέξοδο προς την θάλασσα. Τα απογεύματα το Νότιο Πάρκο γεμίζει από κόσμο και πηγαίνοντας εκεί κανείς μπορεί να συναντήσει όλα τα "είδη" των συμπολιτών που συχνάζουν εκεί για τους δικούς τους λόγους. 

Δρομείς που τρέχουν γύρω από τους χώρους του, πολίτες που αθλούνται στα όργανα γυμναστικής που υπάρχουν, παιδάκια που παίζουν στην παιδική χαρά, τύπου κάνουν γιόκα καθισμένοι στο γρασίδι και χαλαρώνουν βλέποντας το ηλιοβασίλεμα, οικογένειες που βολτάρουν δίπλα από την θάλασσα και oi extreme της παρέας που κάνουν skate και ποδήλατο στην πίστα ανώμαλης ποδηλασίας που υπάρχει εκεί. 

Υπάρχουν όμως και ορισμένα μελανά σημεία που χρειάζονται οι αρμόδιοι να δώσουν την ανάλογη προσοχή. Το γκαζόν σε πολλά σημεία του είναι ξεραμένο πλέον, είτε γιατί δεν έχει ποτιστεί, είτε γιατί το έχει κάψει ο ήλιος. Τα σημεία αυτά χρειάζονται επαναφύτρωση και θα πρέπει να πάει ειδικός γεωπόνος για να προχωρήσει σε αυτοψία. 

Η θάλασσα πολλές φορές μυρίζει εξαιτίας της έλλειψης του αποχετευτικού, ένα πρόβλημα χρόνιο που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί, ενώ υπάρχουν φυσικά και αυτό το καλοκαίρι οι σκηνίτες Ρομά που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη ορισμένων σημείων, αφήνοντας κάθε φορά τα σκουπίδια τους και δημιουργώντας μία αντιαισθητική εικόνα για τον επισκέπτη. 

Ωστόσο, το Νότιο Πάρκο και αυτό το καλοκαίρι έρχεται για να καλύψει το κενό που υπήρχε στην Πάτρα, ένας χώρος μπορεί εύκολα κανείς να κάνει τα πάντα, θαυμάζοντας ταυτόχρονα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα αυτής της πόλης. Πλέον περιμένουμε να δούμε και τα επόμενα πάρκα, σε άλλα σημεία της πόλης που όπως έχει εξαγγελθεί είναι να διαμορφωθούν. 

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Ανδρουτσόπουλου και έχουν ανέβει στην σελίδα του Δήμου Πατρέων στο facebook.