Η «πάλη» των παιδιών σήμερα, μεταξύ ηλεκτρονικού και παραδοσιακού παιχνιδιού και το πως αυτά επιδρούν στην ζωή τους, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της μουσικοχορευτικής παράστασης που πραγματοποιεί για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, το Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, το διήμερο Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τίτλος της παράστασης  την οποία αναμένεται και τις δύο ημέρες να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2000 θεατές  - ώρα έναρξης 9.30 το βράδυ - «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ». Σε αυτή συμμετέχουν 700 συντελεστές, από όλα τα τμήματα του Χορευτικού, οι οποίοι αξιοποιώντας με τον καλύτερο και μελωδικότερο τρόπο τον ήχο των κρουστών και τη δυναμική των λαϊκών χορών, θα ξαναζωντανέψουν εικόνες από εποχές τις οποίες οι μεγαλύτεροι θα νοσταλγήσουν και οι νεότεροι θα θαυμάσουν, για την ανεμελιά  αλλά και την εφευρετικότητα τους. 

Με οδηγό τα παραδοσιακά ξεχασμένα  παιχνίδια, θα ξεδιπλωθεί η ανθρώπινη προσπάθεια για ευημερία, με σκληρά αλλά ειλικρινή συναισθήματα. 

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μια απόλυτα πρωτότυπη προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίον τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα χέρια της κυρίαρχης τάξης επιχειρούν και χαλιναγωγούν κάθε προσπάθεια λαϊκής δημιουργίας στην σύγχρονη εποχή και πως ο λαϊκός χορός με το βλέμμα στο αύριο μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.