Η πρώτη μεταγραφική «βόμβα» στο NBA «έσκασε» πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος, με τον Κέβιν Ντουράντ να ανακοινώνει πως μετακομίζει στους Μπρούκλιν Νετς!

Ο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, μετά από τρία χρόνια και δύο πρωταθλήματα στην Καλιφόρνια, αποφασίζει να μετακομίσει στην άλλη άκρη των ΗΠΑ και να πάει στη Νέα Υόρκη. Όχι όμως για τους Νικς, που ήλπιζαν να πάρουν στην ομάδα τους τον μεγάλο αστέρα, αλλά στους Νετς. Ο ίδιος ο Ντουράντ έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω του Instagram, στον λογαριασμό του Boardroom, που μία νέα σειρά του ESPN, με την υπογραφή του ίδιου του άσου.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στις ΗΠΑ, ο Κέβιν Ντουράντ θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο ύψους 164 εκατομμυρίων δολαρίων. Στα τρία του χρόνια στο Γκόλντεν Στέιτ, πανηγύρισε δύο τίτλους και έχασε φέτος τους τελικούς από τους Τορόντο Ράπτορτς. Βέβαια σχεδόν σε όλη την διάρκεια των πλέι οφ ήταν τραυματίας και υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στους τελικούς, τραυματισμός που θα τον κρατήσει εκτός για 8 με 9 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα λείψει σε όλη την κανονική διάρκεια (ίσως και την σεζόν) του NBA.

Οι Νετς πάνε να «χτίσουν» μια μεγάλη ομάδα, καθώς όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, ετοιμάζονται να πάρουν τις υπογραφές τόσο του Κάιρι Ιρβινγκ, όσο και του ΝτιΑντρε Τζόρνταν, που θέλουν να αφήσουν τους Σέλτικς και τους Νικς αντίστοιχα.