Μια ακόμα επιτυχημένη σκακιστική εκδήλωση διοργάνωσε ο ΣΕΠΟΚΕ το διήμερο 22 και 23 Ιούνιου στο Καλλιμανοπούλειο  Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ).

Το Ανοιχτό Τουρνουά Rapid Καλαβρύτων αποτέλεσε την τελευταία από μία σειρά από πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Σύλλογος των Καλαβρύτων προκειμένου να προωθήσει το πνευματικό άθλημα στην περιφέρεια Καλαβρύτων. Το ελβετικό  τουρνουά 6 γύρων πήρε διεθνή αξιολόγηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού ( FIDE).

Παρά τις δυσκολίες της εποχής ο ΣΕΠΟΚΕ εκπροσώπησε φέτος άξια την περιοχή μας τόσο αγωνιστικά (συμμετοχές αθλητών στα περιφερειακά μαθητικά πρωταθλήματα, συμμετοχή στο Ομαδικό Κύπελλο) όσο και διοργανωτικά.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 28 αθλητές και αθλήτριες σε δύο ηλικιακούς ομίλους.

Νικητής στο τουρνουά των ενηλίκων αναδείχθηκε ο Κεφαλλονίτης σκακιστής κ. Πετράτος , πρόεδρος του Σκακιστικου Συλλόγου Κεφαλληνίας, στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο κ. Μεταξάς και στην τρίτη θέση κατέλαβε ο κ. Γιοβάς. Πρώτη Γυναίκα η κ. Τσεγρένη Θεοδώρα

Στους Καλαβρυτινούς σκακιστές την πρώτη θέση κέρδισε ο κ. Μπλείκερ, την δεύτερη ο κ. Σταυρόπουλος και την τρίτη ο κ. Παπαδάτος.

Στο τουρνουά των μικρών  πρώτος αναδείχθηκε ο Αλμάρο Αλιάι,  δεύτερη η Παναγιώτα Καλογεροπούλου και τρίτη η Χριστίνα Καλογεροπούλου.  Το μετάλλιο του πρώτου κοριτσιού κέρδισε  η Αμέλια Αλμάρο.

Στις απονομές που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία αρκετού κόσμου και του μέλους της ΑΕ Καλαβρύτων κ. Θεοδόση Παναγόπουλου, οι βραβεύσεις έγιναν από τον Κ. Νίκο Ραζή (Προέδρου του ΣΕΠΟΚΕ και διευθυντή των αγώνων) και τις κυρίες Γαντζούδη, Πριονά και Ραζή Γεωργιάδου.

Το Δ.Σ του ΣΕΠΟΚΕ θέλει να ευχαριστήσει για την στήριξη τους το οινοποιείο «Τετράμυθος», τους  Ξενώνες «Τζόβολος» και «Έναστρον» ,τα Καφε-ζαχαροπλαστεία «Γρι – Γρι»  και «Ερμείδης», το καφέ «Ορεινό», τις βενζίνες «Τζόβολος», το Super Market «Τζουμάκας» και τις εκτυπώσεις «Ιδεότυπο».

Ο ΣΕΠΟΚΕ προγραμματίζει μελλοντικά και άλλες σκακιστικές εκδηλώσεις σκοπεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη καλλιέργεια του σκακιού στην περιφέρεια μας.