Έμμεση και πιο περίπλοκη φαίνεται να είναι η σχέση των γυναικών με την πορνογραφία σε αντίθεση με την πιο άμεση σχέση που έχουν οι νεαροί άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Women’s Health.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν η Δρ. Jennifer Johnson του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth, ο Δρ. Matthew Ezzell του Πανεπιστημίου James Madison, η Δρ. Ana Bridges διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Arkansas και ο Δρ. Chyng Sun, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους οι γυναίκες που παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό και το σκέφτονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, έχουν υψηλά ποσοστά ανασφάλειας και μειωμένη απόλαυση κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι αν και οι περισσότερες γυναίκες ηλικίας 18-29 ετών που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν δει πορνογραφικό υλικό, εντούτοις λιγότερες από τις μισές το είχαν χρησιμοποιήσει για αυτοϊκανοποίηση, όπως αναφέρει το ygeiamou.

Αυτή η ομάδα των γυναικών έτεινε να βασίζεται περισσότερο σε πορνογραφικά «σενάρια» κατά τη διάρκεια του σεξ για να διατηρήσει την ερωτική της διέγερση ενώ ήταν επίσης πιο πιθανό να προτιμήσουν την πορνογραφία στην ερωτική επαφή με το σύντροφό τους.

«H Δρ. Johnson και οι συνεργάτες της παρουσίασαν μια ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ του ρόλου της πορνογραφίας στις σεξουαλικές εμπειρίες των γυναικών συγκριτικά με των ανδρών. Ενώ για τους νεαρούς ετεροφυλόφιλους άνδρες το πορνογραφικό υλικό σχετίζεται με μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, στις γυναίκες το υλικό γίνεται μέρος της προσωπικής τους σεξουαλικής εμπειρίας και μεταφέρουν το πορνογραφικό σενάριο στις ερωτικές εμπειρίες με τους συντρόφους τους», δηλώνει η Susan G. Kornstein, αρχισυντάκτρια του Journal of Women’s Health και πρόεδρος της Ακαδημίας για τη Γυναικεία Υγεία.