Είναι μία εικόνα που κάνει εντύπωση σε όσους περνούν από τη συγκεκριμένη γειτονιά της Κάτω Αχαΐας και δεν γνωρίζουν. 

Πρόκειται για τη γειτονιά όπου διαμένουν οι τσιγγάνοι και η εικόνα έχει να κάνει με τα τεράστια κόκκινα πανιά που κρέμονται από τα μπαλκόνια των σπιτιών των ενοίκων της συνοικίας. 

Τα κόκκινα αυτά πανιά αφορούν το "μάτι" που οι τσιγγάνοι ένοικοι των σπιτιών με βάση τις παραδόσεις και τα έθιμα που έχουν προσπαθούν να καταπολεμήσουν με αυτόν τον τρόπο. Ως γνωστόν οι τσιγγάνοι πιστεύουν αρκετά στη βασκανία και το κόκκινο πανί έχει να κάνει ακριβώς με αυτό. 

Μάλιστα, στα ίδια σπίτια βλέπει κανείς έξω από τις πόρτες σκόρδα τυλιγμένα με κόκκινες κορδέλες, ενώ άλλοι αντί για κόκκινα πανιά κρεμούν μεγάλα τεράστια δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο οι τσιγγάνοι πιστεύουν ότι καταφέρνουν να προφυλάσσουν το σπιτικό τους από το κακό μάτι του γείτονα ή του περαστικού που μπορεί να τους ζηλεύει ή ακόμα και να τους θαυμάζει. 

Πάντως, το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι οι εικόνες αυτές κεντρίζουν την προσοχή των περαστικών που αναρωτιούνται τον ρόλο που παίζουν τα κόκκινα αυτά πανιά, ενώ αισθητικά κάνει τη συγκεκριμένη γειτονιά να ξεχωρίζει, αποτελώντας ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της.