Τα χρόνια περνάνε, οι εποχές αλλάζουν, τα πρόσωπα φεύγουν και οι ομάδες μένουν. 

Ο Προμηθέας Πατρών, η ομάδα που τα δύο τελευταία χρόνια έχει φτάσει το πατραϊκό μπάσκετ στην κορυφή, δίνοντας του φωνή και παρουσία στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Α1, και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καλείται να συνεχίσει την πορεία του τα επόμενα χρόνια, χωρίς τον αρχηγό του, τον Νίκο Γκίκα. 

Ο διεθνής γκαρντ που πρόσφερε πολλά όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στον Προμηθέα φεύγει από την Πάτρα και ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο Προμηθέας Πατρών σε ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του αφού ευχαριστεί τον αρχηγό του για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα αναφέρει τα εξής: 

«Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Νίκο Γκίκα. Ο Νίκος συνδέθηκε αναπόσπαστα με την σύγχρονη πορεία του Προμηθέα, αφού είναι ο ένας από τους 2 παίκτες που αγωνίστηκαν στην ομάδα από την πρώτη ημέρα παρουσίας της στην Basket League, ως και σήμερα.

Ήταν, μάλιστα, ο αρχηγός της ομάδας στα 2 σπουδαιότερα χρόνια της Ιστορίας της, πρωταγωνιστώντας στην πορεία προς την τετράδα και την ευρωπαϊκή έξοδο τη σεζόν 2017-18 και το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι και την πρόκριση και συμμετοχή στον τελικό της Basket League, τη σεζόν 2018-19.

Οι φίλαθλοι της Πάτρας αγάπησαν την ηγετική του φυσιογνωμία και πανηγύρισαν πολλές φορές τα καθοριστικά του καλάθια και τις μαγικές πάσες του, που τον οδήγησαν 2 φορές στην καλύτερη πεντάδα των πασέρ του πρωταθλήματος. 

Εξάλλου, έγινε ο πρώτος αθλητής του Προμηθέα Πάτρας που αγωνίστηκε με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, εκπροσωπώντας τον Προμηθέα και την Πάτρα. Τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στην ομάδα, θα τον θεωρούμε πάντοτε μέλος της Oικογένειάς μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».