Λένε πολλοί ότι η ποίηση της φωτογραφίας είναι η σιγή της.

Οι φωτογραφίες δεν βγάζουν λέξεις, δεν γνωρίζουν από ήχους, έχουν όμως η κάθε μία μέσα τους και έναν δικό τους ξεχωριστό κόσμο που μιλάει μέσα από την δύναμη της εικόνας. 

Μιας εικόνας που όταν έχεις το μαγικό ταλέντο αυτή της φωτογραφίας, μπορείς να εκφράζεις μέσα από αυτήν την αισθητική του κάθε κόσμου, της κάθε στιγμής που κλείνεται σε ένα κλικ, να τον παρουσιάζεις έτσι όπως κάθε φορά θεωρείς σωστό, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, φτάνοντας έτσι μέσα από την όλη διαδικασία στα όρια της υποκειμενικότητας της τέχνης. 

Η ποίηση του κάθε ξεχωριστού κόσμου που κλείνεται σε μία φωτογραφία εκφράζεται έτσι μέσα από την κάθε εικόνα. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες  της Εύας Λαμπροπούλου, έχει κανείς την εντύπωση ότι πρόκειται για ακριβώς μία τέτοια περίπτωση, για μία ποιήτρια της φωτογραφικής τέχνης που μέσα από τις εικόνες της μιλάει και δίνει φωνή στις στιγμές που αποθανατίζει στα κλικ της. 

Κι όμως οι εικόνες δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια. Η Εύα Λαμπροπούλου είναι πάνω από όλα μία επιστήμων, μία γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο της περιοχής και αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική επιστήμη για να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Η πρώτη τέχνη με την οποία ασχολήθηκε στην ζωή της δεν ήταν η φωτογραφία, αλλά η ζωγραφική. 

Όταν ήταν μαθήτρια ζωγράφιζε και μάλιστα συμμετείχε σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Μπαίνοντας στην Ιατρική Σχολή Πατρών εγκατέλειψε την ζωγραφική και αφοσιώθηκε στην επιστήμη της. Το μικρόβιο της τέχνης όμως το είχε μέσα της. Μετά από χρόνια στα τέλη του 2013 ξεκίνησε να βγάζει φωτογραφίες, περισσότερο αναμνηστικές, από χόμπι. 

Αυτό ήταν. Από τότε μέχρι σήμερα πειραματίζεται συνεχώς σε διάφορα είδη φωτογραφίας, από το πορτρέτο, μέχρι και φωτογραφία δρόμου. Πρόσφατα αποφάσισε να προχωρήσει και να δηλώσει συμμετοχή σε ένα project που της ήταν αρκετά πρωτόγνωρο.


Ο γνωστός Πατρινός personal trainer Στέφανος Λαϊνάς που έχει πάρει μέρος με μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες διαγωνισμούς bodybulding ήθελε να φωτογραφηθεί επαγγελματικά, σε ένα urban σκηνικό, μέσα στην πόλη που έχει μεγαλώσει και έχει αγαπήσει, στην Πάτρα. Αυτό ήταν μία πρόκληση για την Εύα Λαμπροπούλου. 

Δεν δυσκολεύτηκε να την κερδίσει. Βλέποντας το βιογραφικό της ο Στέφανος Λαϊνάς της ανέθεσε με χαρά και σιγουριά το φωτογραφικό project. Βλέπετε από το 2013 μέχρι και σήμερα, όταν ξεκίνησε η Εύα Λαμπροπούλου την ενασχόληση της με την φωτογραφία, στο μεσοδιάστημα έχει πάρει μέρος σε δεκάδες πανελλήνιους και διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς στους οποίους έχει κατακτήσει μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις. 

Το project όμως με τον Στέφανο Λαϊνά παρέμεινε όμως μία πρόκληση για αυτήν. Αυτό που της τράβηξε το ενδιαφέρον για να τον φωτογραφίσει, δεν ήταν κάτι άλλο από το σώμα του. Με μία όμως διαφορά.

Την ενδιέφερε το πιο καλλιτεχνικό κομμάτι, με ένα κάπως διαφορετικό σκηνικό που σε συνδυασμό με τον επιθυμητό φωτισμό θα αναδείκνυε ακόμα περισσότερο το στοιχείο της φυσικής ανθρώπινης μυικής δύναμης, το ιδεατό του ανθρώπινου σώματος. 

"Το έχω πει στο Στέφανο... Θέλω να τον φωτογραφίσω πιο καλλιτεχνικά και θα το κάνουμε" μας λέει. "Πρώτη φορά βλέπω ένα τέτοιο γυμνασμένο κορμί από κοντά, με τις μύες του να διαγράφονται, τις φλέβες του να εξέχουν... Όλα αυτά είναι στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ενός φωτογράφου που θέλει να πετύχει ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα". 

Ένα ακόμα στοιχείο που είχε να κάνει με το project είναι η πειθαρχία. Η πειθαρχία ως αποτέλεσμα της άθλησης, της δύναμης και του σθένους του ανθρώπινου παράγοντα. "Ο Στέφανος είναι ένα άψογο παιδί, συνεργάσιμος σε όλα και η πειθαρχία που τον χαρακτηρίζει σε κάθε επίπεδο, είναι κάτι που με εντυπωσίασε". 


Η Εύα Λαμπροπούλου, εκτός από τις δεκάδες διακρίσεις που έχει πάρει σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς, οι φωτογραφίες της έχουν επιλεχθεί από διαφόρων ειδών καλλιτεχνικά περιοδικά, όπως στο γνωστό περιοδικό φωτογράφος. 

Στο 5th Greek Photographic Circuit 2017 στην Ελλάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο FIAP Gold, με μία φωτογραφία που διακρίθηκε και σε άλλους διαγωνισμούς, ενώ συμμετείχε και σε φωτογραφική έκθεση στην Αυστρία με θέμα την γυναίκα.

Έχει πάρει επίσης έπαινο στη Σερβία, στον διαγωνισμό Bon Voyage 2016. Άλλη πάλι φωτογραφία της κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον διαγωνισμό Good Light 2019 στη Σερβία. Και τόσες ακόμα διακρίσεις. Σε ένα διάστημα μόλις έξι χρόνων όλα αυτά.

Η ίδια συνεχίζει τους πειραματισμούς, το ψάξιμο για νέες καινοτομίες, δραστήρια όσο ποτέ, λατρεύοντας αυτό που κάνει, αποδίδοντας κάθε φορά εικόνες που εκφράζουν κόσμους, συναισθήματα και ποίηση. Τέχνη με λίγα λόγια. 


Bon Voyage 2016 στην Σερβία


5th Greek Photographic Circuit 2017


Good Light 2019 στη Σερβία