Το νερό νεράκι λένε στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας και ειδικότερα αυτούς τους μήνες τους καλοκαιρινούς το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο. 

Στο Μιχόι, για παράδειγμα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, όπου έχουν σπίτια και αρκετοί Πατρινοί, το νερό κάθε τόσο διακόπτεται. Σύμφωνα με τους κατοίκους οι διακοπές του νερού στο χωριό τους είναι σε μόνιμη βάση και γίνονται τουλάχιστον πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. 

Προσοχή: Οι διακοπές του νερού στην περίπτωση του Μιχόι δεν κρατάνε μία, δύο ή τρεις ώρες, αλλά διαρκούν για μέρες. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι εβδομάδες εκείνες που αν το βάλει κανείς κάτω είναι περισσότερες οι ώρες που τα σπίτια του χωριού δεν έχουν νερό, παρά αυτές που έχουν. 

Μιλάμε για νερό ύδρευσης, όχι για άρδευσης, που αντιμετωπίζει όλη η περιοχή εξαιτίας του μεγάλου χρηματικού ποσού που οφείλει η ΔΕΥΑ Δυμαίων στην ΔΕΗ, κάτι που σημαίνει ότι στο Μιχόι οι κάτοικοι δεν έχουν νερό για να πιουν και να πλυθούν. 

Το πρόβλημα για τους κατοίκους γίνεται ακόμα μεγαλύτερο σε συνθήκες καύσωνα. Πέρα όμως από την όλη κατάσταση που έχει κάνει τους ανθρώπους του χωριού να αγανακτήσουν, εκείνο που τους οδήγησε στο να βγουν έξω από τα ρούχα τους, είναι και κάποιες συμπεριφορές αρμοδίων που φαίνεται ότι βρήκαν την ώρα και τη στιγμή για να κάνουν πολιτική και μάλιστα του χειρίστου είδους. 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Ανδρέας Μητρόπουλος μπροστά στις απεγνωσμένες κλήσεις που έκαναν οι άνθρωποι του χωριού προς τους υπευθύνους της ΔΕΥΑ της νυν δημοτικής αρχής του Χρήστου Νικολάου, αποφάσισε να κάνει και ο ίδιος μία προσπάθεια για να βρεθεί μία λύση, με δεδομένο ότι το χωριό έκλεινε για ακόμα μία φορά αρκετές ώρες χωρίς νερό. 

Πήρε λοιπόν τον κατεξοχήν αρμόδιο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Δυμαίων Χρήστο Σκάγια τον οποίο και γνωρίζει προσωπικά. Η απάντηση που έλαβε όμως τον εξέπληξε δυσάρεστα αφού ο κ. Σκάγιας φέρεται να τον παρέπεμψε στην παράταξη του Σπύρου Μυλωνά, αντίπαλο του Χρήστου Νικολάου στις πρόσφατες εκλογές, λέγοντας του χαρακτηριστικά, ότι εκεί στον Μιχόι, αυτόν ψήφισαν. 

"Μα ο Μυλωνάς θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο" του είπε ο καταγγέλλων με απορία. "Ε, τότε θα πιείτε στο Μιχόι νερό" του είπε ο κ. Σκάγιας, έχοντας έτοιμη την απάντηση. Προηγήθηκαν, σύμφωνα με τους κατοίκους του Μιχόι, αρκετές τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας, Φάνη Τζαμάκου, χωρίς όμως κανείς από τους αρμοδίους να απαντήσει. 


Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι οι κάτοικοι του Μιχόι παραμένουν για 48 ώρες χωρίς να δουν οι βρύσες τους μια στάλα νερό. Για την ακρίβεια ήρθε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια σταμάτησε. Αυτό όμως που τους έχει κάνει έξαλλους είναι η απάντηση που φέρεται ότι πήραν από τους αρμοδίους για το πρόβλημα τους. 

Και όπως υποστηρίζουν, έχοντας φτάσει στα όρια τους εξαιτίας της μη ύδρευσης του χωριού τους, δεν θα ανεχθούν πλέον τέτοιες συμπεριφορές, έχοντας την πρόθεση να ακολουθήσουν την νομική οδό, αλλά και να δημοσιοποιήσουν το θέμα σε τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας. Όπως φαίνεται μάλλον θα έχει και συνέχεια η καταγγελία...