Τα αποτελέσματα των γραπτών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019 ανακοινώθηκαν και όπως γίνεται κάθε χρόνο άλλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την βαθμολογία τους, άλλοι στενοχωρήθηκαν βλέποντας τους βαθμούς τους και άλλοι χάρηκαν πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας, φτάνοντας στο επίπεδο της αριστείας με τους μόρια που συγκέντρωσαν. 

Η Χρύσα Κουτσουρούμπα με τα 19.370 μόρια που συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις αρίστευσε, πετυχαίνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες σε όλη την Αχαΐα, ίσως την δεύτερη καλύτερη, με βάση τα αποτελέσματα που έχουν δει μέχρι σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας ανήκει σίγουρα στους αριστούχους των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων.

Ωστόσο, σημασία για την 17χρονη απόφοιτη πλέον του 7ου Λυκείου Πατρών, δεν έχει τόσο η βαθμολογία, αλλά ότι κατάφερε μέσω των βαθμών που έγραψε στις εξετάσεις, να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει όταν ξεκινούσε την προσπάθεια της. 


Με βαθμούς όπως 18.6 στην Νεοελληνική Γλώσσα, 19,6 στην Φυσική, 19 στην Χημεία και 20 στην Βιολογία, η Χρύσα Κουτσουρούμπα έχει πλέον την ευκαιρία να επιλέξει για το μηχανογραφικό της τη σχολή της αρεσκείας της  και που είχε θέσει από την αρχή ως βασική της προτεραιότητα.

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr δεν κρύβει ότι στόχος της από την αρχή ήταν η Ιατρική Σχολή. "Η Ιατρική Σχολή αποτελούσε την μοναδική μου επιλογή και την αρχή ενός ταξιδιού που χρόνια προσδοκούσα" τονίζει και συνεχίζει λέγοντας:

"Η ανακοίνωση των βαθμολογιών μου έδωσε απερίγραπτη χαρά, όχι τόσο για το ύψος των βαθμολογιών αλλά πολύ περισσότερο γιατί είμαι πλέον στον δρόμο για την εκπλήρωση των ονείρων μου που δεν είναι άλλο από τους σπουδές στην ιατρική επιστήμη". 

Αυτός ο πόθος της για την ιατρική ήταν και το κλειδί της επιτυχίας της.  "Το μυστικό της επιτυχίας μου, δεν θα έλεγα ότι ήταν οι στερήσεις – που σίγουρα υπήρχαν- αλλά η μεγάλη μου αγάπη για την επιστήμη αυτή" τονίζει. "Αυτή η μεγάλη αγάπη η οποία με όπλισε με επιμονή, υπομονή και αποφασιστικότητα στις δύσκολες στιγμές".


Το πείσμα και η επιμονή στους στόχους που θέτει κάθε φορά αποτελούν και ένα από τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας της και είναι και το μότο για την ζωή της που τώρα απλώνεται μπροστά της.

"Πιστεύω πως και αυτό ακριβώς είναι και η δύναμη των επιτυχημένων ανθρώπων. Η προσήλωση στον στόχο τους και η ακούραστη προσπάθεια" τονίζει. Η ίδια αισθάνθηκε περήφανη για τους βαθμούς της όμως η μεγαλύτερη ανταμοιβή της ήταν τα συναισθήματα χαράς που έφερε με την επιτυχία της στα αγαπημένα της πρόσωπα. 

"Η μεγαλύτερη μου ανταμοιβή ήταν σίγουρα η ευτυχία που είδα στα μάτια της μητέρας μου" τονίζει. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου που όταν οι δυνάμεις μου εξαντλούνταν, τις γέμιζαν με αγάπη.  Η στήριξή τους είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη".


Όσο για το αύριο και την επόμενη μέρα από τη στιγμή που ξεκινούν οι σπουδές της στην ιατρική σχολή, με φόντο μια αναμενόμενη επαγγελματική καριέρα πάνω σε αυτό που αγαπά, δεν κρύβει τις σκέψεις της για το εξωτερικό. 

"Αν και μεσολαβούν αρκετά χρόνια, στα οποία πιστεύω πως θα αναθεωρήσω πολλά σχέδια και αποφάσεις, οι μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αποτελούν σίγουρα μια προοπτική λόγω των πρωτοποριακών τεχνικών και των ευκαιριών που προσφέρονται. Βέβαια, οι δεσμοί με τον τόπο μου πάντα θα είναι ισχυροί".